To się nie wypowiadaj jak nie znasz się na muzyce. Słuchaj disco-polo.
Oczywiście, nie była to muzyka dla niedoszkolonych matołków.
a ty jak grasz?
chyba jestes geniuszem jesli tak komentujesz cudza doskonala prace!
Ja tylko bardzo proszę o jedno na tym forum - o zachowanie kultury. Niezależnie od tego czy zgadzamy się z opiniami rozmówców czy nie, wszelkie osobiste wycieczki są niedopuszczalne.
Dziękuję.
Jeśli pan Niemen grał najgorszą muzykę elektroniczną, proponuję posłuchać "artystów" na tzw. "topie". Wystarczy Ci Krzychu "makaronizmów"? Tylko czy Ty wiesz co to jest "makaronizm"? Jeśli jesteś przekonany o słuszności swojego zdania to proszę- uzasadnij to. Jeśli wystarczy Ci argumentów- winszuję...
Są rzeczy które bronią się same. To miłość, współczucie. Posłuczajmy "Obok Nas" czy "Dziwny jest tan świat" Te prawdy się nigdy nie zestarzeją. Tu nic nie trzeba argumentować i dowodzić słuszności. Jesli ktoś tego nie rozumie to znaczy że żyje w świecie iluzji, prawd wymyślonych emitowanych przez ... juz nie wiem kogo. Czy media czy nas samych (nie mnie) jako upodobania mody czy trendów. Krzychu: co stanie się z dziurą w serze gdy nie będzie już sera? Co stanie się z tobą gdy poczujesz w sobie prawdziwą miłość do ludzi?
Pozdrawiam Jarek
nie mam problemu z t w o j a opinia.
ani nawet wyborem momentu na jej wypowiedzenie.tylko co ty tu robisz?
Niemen nie "robil' muzyki elektornicznej,
owszem uzywal wielu z mozliwych
zdobyczy techniki jak np:instrumenty
wirtualne ale one byly tylko pajenczyna
dla serca jego glosu, niestety umiejetnosc sluchania sercem jak i
uchem jest bardzo istotna, zabrzmiales
Krzychu jak polski krytyk, ktory ma pierwszy stopien wtajemniczenia muzycznego, wie kiedy graja glosno i
kiedy graja cicho, przykro mi! To troche
za malo by mowic na glos, muzyka elektroniczna to martwota wykorzystujaca
roznego rodzaju syntezy i cos ci powiem,
przy obecnej technologii dzwieku kazdy
moze zostac muzykiem "pseudo",ale
czy wiesz ze Niemen potrafil spiewac
dwudzwiekiem, posluchaj albo lepiej
sprobuj a jak na razie jesli masz pisac takie pierdoly ti idz zrob siusiu.