Jest nam nieopisanie smutno od czasu, gdy ukazała się ta tragiczna wiadomość. Jesteśmy z tego samego co On pokolenia, a nasza młodość przebiegała w rytmie wspaniałych melodii tworzonych i śpiewanych przez Mistrza. Muzyka ta będzie nam towarzyszyć do ostatnich naszych chwil i mamy nadzieję, że rownież po drugiej stronie czasu spotkamy się znowu z Mistrzem i będziemy mieli okazję znów Go podziwiać.
Składamy tą drogą wyrazy współczucia całej pogrążonej w żalu Rodzinie Mistrza, a także Jego bliskim i przyjaciołom.
Mamy nadzieję, że będziemy mogli uczestniczyć w Jego Ostatnej ziemskiej wędrówce. Jerzy i Alina z Wroclawia.
Wychowałem się na tej muzyce, ponieważ była modna w czasie mojego dojrzewania, a co więcej wychowałem syna. Nauczyłem także syna słuchac takiej muzyki. Teraz niestety ból ściska nasze serca z tego przykrego powodu. Był to dość młody człowiek, który mógłby jeszcze pośpiewać. Niestety troszke w tym wszystkim daje się zauważyć zjawisko prawdziwego i szczerego docenienia pracy cesława Niemena dopiero po śmierci... ale uważam że słuchanie jego muzyki będzie pewnego roadzju dziękczynieniem za wspaniałe życie artysty. Pozdrawiam wszystkich sympatyków Czesława Niemena.
Tak dużo myśli, taki duży żal. Od zawsze pamiętam kilka uworów które towarzyszyły mi w życiu. Zawsze stanowiły swoiste sacrum, niedoścignione... energetyczne...tak piękne. Miałem okazję posłuchać ich na żywo, to duży skarb. Smutno mi Boże...
"Czy mnie jeszcze pamietasz" ......
Ten utwor Mistrza towarzyszy mi przez cale moje dorosle zycie za granica.......
Zawsze bede o Tobie pamietal Mistrzu!
Czeslaw Niemen towarzyszyl mnie przez kilkadziesiat lat , poprzez swoja muzyke byl caly czas obecny w moim zyciu. Gwiazdy sie zmienialy , style sie zmienialy , artysci sie zmieniali a Niemen byl wiecznie obecny , wiecznie mlody i wiecznie aktualny. Bardzo czesto sluchalem jego muzyki przez dziesieciolecia i jestem pewny ,ze On od nas nie odszedl , On zmienil tylko forme bytu. Jego muzyka przeciez pozostala i bedzie mnie dalej towarzyszyc caly czas w moim zyciu.