Radio WNET zapowiada specjalną audycję 16 lutego.
Mam nadzieję,że Trójka podejdzie do sprawy poważnie i nie będzie kolejny raz wałkowała tematu pod tytułem "Dziwny jest ten świat"/ najczęściej wespół z Pawłem Brodowskim-uczestnikiem tamtego wydarzenia/,ale pochyli się nad innymi aspektami ,nad innymi płytami Niemena.Co do P.Metza to jestem pewien,że on sprosta temu zadaniu,bo u niego w ostatnich kilku latach często słyszałem utwory z "Marionetek".Natomiast zapytam prowokacyjnie.Skoro już w pewnych godzinach radio nie nadaje utworów dłuższych niż te 4-5 minut,to może by skupić się,dla odmiany na płycie "Czy mnie jeszcze pamiętasz"?Uważam tę płytę za lepszą niż ów "Dziwny"/o którym już powiedziano tyle,również takie brednie",że to płyta fusion./"Dziwny jest ten świat" to w istocie utwór tytułowy i "Wspomnienie".Bez tych dwóch numerów płyta ta by straciło 50% swojej wartości. .A na płycie "Czy mnie jeszcze pamiętasz" znajdują się najwcześniejsze piosenki Niemena/w nowych aranżacjach/ ,w których czasem czuć jeszcze/nawet podskórnie/ten klimat jego miejsca urodzenia i dzieciństwa.Te piosenki pisał jeszcze człowiek,który nie był bez pamięci zakochany w interpretacji spod znaku O.Reddinga czy J.Browna.W tym sensie nie jest to próba ścigania się z tamtymi mistrzami,ale coś oryginalnego.Tak ja to widzę.