17.01.2020 o godz. 19.00 w Klubie 13. Muz w Szczecinie odbędzie się koncert w którym wystąpią: Sylwia Różycka - aktorka Teatru Polskiego w Szczecinie, uczestniczka The Voice of Poland, Andrzej Szpak - wybrany w roku 2017 w Gdańsku przez Kapitułę Konkursu i Wojewódzkie Przedsiębiorstwo Imprez Artystycznych za najlepszego wykonawcę piosenek Czesława Niemena, Maria Radoszewska- młoda i utalentowana szczecińska piosenkarka i skrzypaczka wraz z pianistą Michałem Wiśniewskim, Swietlana Lewicka i Natalia Wiśniewska. Zagrają szczecińscy muzycy: Ryszard Nazdraczew, Grzegorz Ziółkowski, Kamil Żuchowski i Tomasz Szpak. Gościem specjalnym będzie córka Czesława Niemena, Maria Gutowska.
Trudno się nie dołączyć do wypowiedzi Dominika. Skomentuję jeszcze raz występ owego Szpaka na zlocie w Białogardzie ( już raz to robiłem na forum). Po częstochowsku ale na temat:
Rzecz niesłychana stała się w Białogardzie:
w czerwcu liście opadły z drzewa,
a to dlatego, że klezmer tam pieśni śpiewał.
Dziwili się słuchacze i muzykolodzy,
że głosu nie potrafił utrzymać na wodzy.
Nutką fałszywą "pociągnął" czasem,
a zorientowawszy się, korygował to basem.
Mimo, że śpiew swój wspierał organami,
publika i tak wychodziła masowo drzwiami.
Wyszła z widowni też Seniorka rodu
i wszystkim wiadomo było z jakiego powodu...
PS Reakcja mojej partnerki, kiedy usłyszała pierwsze frazy wyśpiewane przez Szpaka, byłą następująca: ten koleś nadaje się do "Mam talent", Chylińska miałby pole do popisu"