Czy słyszeliście może forumowicze, coś o mającej się ukazać płycie winylowej z "pierwotnym" nagraniem "Dziwny jest ten świat" ?
Słyszałem (tvp kultura),że taka niespodzianka jest planowana...lecz nie usłyszałem całości tej informacji.
Czy ktoś wie więcej ?
A tak zarzucano brak aktywności spadkobierczyniom.Bezzasadnie jak widzimy (czytamy).
Swoją drogą, jeśli mówić, że to działalność spadkobierczyń, to byłby to swego rodzaju "skowronek" nadziei, że jednak komuś praw "garść" udostępnią...i potrafią dojść do porozumienia... i coś się jednak ukaże! Ale radość z "aktywności" odbiera mi jednak świadomość, że to nic "nowego" i nic z "wyczekiwanego"...
Inicjatywa winylu dziś i to monofonicznego - ciekawe, może ekstrawaganckie...
Tak, ukaże się nakładem Polskich Nagrań LP " Dziwny jest ten świat ". Jednak nie jestem pewny Stachu, czy mamy za to dziękować Paniom N. ?!
Dzięki Romualdzie,ze mnie zrozumialeś,na co bardzo liczylem.
Z tego, co wyczytałam na stronie Polskich Nagrań, to po Niemenie ma być winyl Ewy Demarczyk śpiewającej piosenki Koniecznego, w bliskich planach jest również m.in. "Blues" Breakout, SBB, Dżamble, Klan, Trzy Korony.
W sumie planują aż kilkadziesiąt pozycji, więc całkiem prawdopodobne, że i Niemen Enigmatic też się wśrod nich znajdzie. Wszak to również jeden z "kamieni milowych"polskiej fonografii.
Podobno bez ingerencji - powielone pierwsze wydanie. Przekonamy się niedługo. Może to być zależne jedynie od sprzętu, na którym tłoczyć będą - stary, odkurzony, czy współczesny ?
Uwaga ! Na allegro zdaje się jest taniej...
Oczywiście Darku byl to mój skrót myślowy ale doskonale wiesz, że chodzilo o winyl NIEMEN ENIGMATIC.