Kolejny, XVI Zlot Miłośników Twórczości Czesława Niemena odbędzie się w dniach 26-28.06.2020 w Rzepinie.
Zakwaterowanie i wyżywienie w Technikum Leśnym w Starościnie, a część artystyczna w Domu Kultury w Rzepinie.
Organizatorami zlotu są Krzysztof Karwasiński i Jerzy Wydrzycki.
Szczegółowy plan zlotu podany zostanie już wkrótce.
Cena zlotu (nocleg+wyżywienie) 210 zł.
Mam wielką nadzieję, że nie uraczy nas na tym zlocie swoim "słowiczym" głosem mój "ulubiony" dwuskrzydły wokalista.
Gdyby tak się stało, to mam już przygotowaną na tę tragiczną okazję zajawkę do szerszej satyrki:
W małej dziurze, w Rzepinie,
słowik pnie się do sławy po linie.
Śpiewa, rzec by łagodnie, słoniowi do ucha
i nie wadzi mu to, że nikt go nie słucha.
Wydaje mi się, że zlot może się nie odbyć, a to z wiadomych przyczyn...
Miejmy nadzieję, że ta zaraza zostanie szybko opanowana i zlot się odbędzie.
Życzmy sobie tego wszyscy.
Pandemia położyła kres zlotom i odbyło się to prawie w sposób naturalny, bo formuła zlotów wyczerpała się do cna, co pokazały ostanie dwa zloty pełne przypadkowych uczestników głodnych obfitego stołu i niczego więcej poza dobrym jadłem.
A to ciekawe ?!
Zniknął gdzieś mój post o Koziołku Matołku i nawet wiem kto jest sprawcą tego czynu.
A zatem wnioski: zanim coś się napisze należy przemyśleć treść i ewentualne reperkusje, a jeśli już się napisze, to potrafić z honorem "przyjąć na klatę" skutki.
Ponieważ moja odpowiedź nie przypadła autorowi do gustu, to skasował swój post i moją odpowiedź. BRAWO-CENIĘ REFLEKS.