Niemen Aerolit

Archiwum forum fanów Czesława Niemena

Czy wiesz o tym, że

Komentarze dotyczące działania forum i nieoficjalnej strony Czesława Niemena. Opinie, uwagi, sugestie...

fani-szpile...re. 2006-07-02 - 2006-10-21 stan.i.slaw N.AE. 41 4972
stan.i.slaw N.AE.
2006-07-02 13:04:08
cygan zawinił a powiesili kowala-DS nie zadał sobie trudu właściwej analizy,choć jestem przekonany ,że zrobił to świadomie.Zwarty tandem(m++ds=przypisanie mi tematu ,którego nie ja jestem autorem. Spotkałem na tej stronie dobrych ludzi:szach'raj,Tadeusz,Andrzej Mróz, Ed -to wspaniałe osoby.Ale są też i NOL-e.Nie pozwolę się traktować per noga,wiem ,ze po tym poscie wykopie mnie DS,ale mam coś czego mi nikt nie zabierze,ukochaną twórczość NIEMENA. dlatego wszystkim ludziom złej woli ,dedykuję recenzje"Joanny d'Arc na stosie" ,przedstawienie poznanskie,gdzie grał Andrzej Łapicki i Ewa Błaszczyk z 1979 roku."chór ,a mam na myśli ,nie tylko głosy ludzkie,odgrywa podwójną rolę.Wycie psa otwiera 1-szą z 11-stu scen oratorium Arthura Honeggera.Rozpoczyna się 1-szy dialog bohaterów .których środkiem wyrazu będzie słowo mówione.... będzie sąd nad Joanną, w zwierzęcych maskach wjedzie na chłopskim wozie na scenę.to nie są ludzie to zwierzęta ,które idą sądzić.Samozwańczym przewodniczącym zostaje Porcus,jego sekretarzem Asinus.Ruchy i gesty sędziów -zwierząt przypominają połączenie kankana z koziołkowaniem cyrkowych clownów....zapada wyrok :śmierć na stosie,Dominik ,który próbuje Joannie wyjaśnić mechanizm sądu,:Oni Wszyscy wierzą w diabła ,wcale nie wierzą w Boga. To doktorowie Sorbony,uczeni...Powodem wyroku jest...gra w karty.Obok 4-rech królów ,tańczą śmierć,sknera, pycha,głupota,. To wstrząsające ekspresją widowisko ...polecam,mógłbym jeszcze pisać dalej ale czy ..........czy nie jest to głos wołający na puszczy,hm, c.d.n.
Markovitz
2006-07-02 14:12:44
Jako NOL popieram utworzenie wątku Szpili w tym podforum, ponieważ powstało niezwykle silne zapotrzebowanie na takowy temat.
Co prawda inicjatywę powstania topicu przypisałbym RJW, który zawarł w swym ostatnim poście taką szpilę :
Te Książki są ocenzurowane do granic absurdu i głupoty. No chyba że ktoś w swojej ocenie jest tak mądry jak głupi.

Mniejsza o autora tematu ...
Gdyby ten topic nadal był otwarty, byłoby gdzie odesłać zacietrzewionych, a tak ze swą złością będziemy błąkać się po różnych wątkach tego forum :twisted:

PS.Mam ostatnio inny sposób na pokonywanie złości. Odkąd Nasi odpadli gram codziennie meczyk z Młodymi. Ledwo na oczy widzę, tak muszę się nabiegać ... Polecam :idea:
Tadeusz
2006-07-02 15:39:30
Nawet jeżeli temat dostał czarną kłódkę ( w piłce nożnej dają czerwone kartki, ale to to samo) , to i tak rzeczy najważniejsze zostały w nim powiedziane i są one do oceny forumowiczów. Tak to już jest: gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania. Nie przejmuj się Stanisławie, mam juz doświadczenie w otrzymywaniu czarnych kłódek i nie sądzę aby ta była ostatnia, Trudno bowiem milczec kiedy ...... :lol: :lol: :lol:

PS. Czy NOL-e to NieOobliczani Ludzie? :wink:
Markovitz
2006-07-03 10:34:45
stan.i.slaw N.AE. wiem, że po tym poście wykopie mnie DS, ale mam coś czego mi nikt nie zabierze, ukochaną twórczość NIEMENA.

No i popatrz Stan.i.slaw - jakoś Cię nikt nie wykopał .. :D

Twórczości i Wizerunku :N:-a nie tylko Tobie, ale i Paniom :n:. też nikt z Fanów nie zamierza szargać czy zabierać ... A że nie każdy musi zaraz podzielać Twój punkt widzenia -to już inna sprawa.

P.S.Przy okazji pozdrawiam Dobrych Ludzi ...
A i NiedObrych Ludzi z tego forum -także :wink:
stan.i.slaw
2006-07-03 11:13:46
Markovitz
stan.i.slaw N.AE. wiem, że po tym poście wykopie mnie DS, ale mam coś czego mi nikt nie zabierze, ukochaną twórczość NIEMENA.

No i popatrz Stan.i.slaw - jakoś Cię nikt nie wykopał .. :D

Twórczości i Wizerunku :N:-a nie tylko Tobie, ale i Paniom :n:. też nikt z Fanów nie zamierza szargać czy zabierać ... A że nie każdy musi zaraz podzielać Twój punkt widzenia -to już inna sprawa.

P.S.Przy okazji pozdrawiam Dobrych Ludzi ...
A i NiedObrych Ludzi z tego forum -także :wink:
Oj ,znalazłyby się przykłady szargania,lecz dam luz," jakkolwiek" będę czujny i będę je wytykał lecz na(pw) aby nie siać plew,gdyż i tak nic z tego nie urośnie.-tak jakoś pomyślałem.Skupię się na faktch i serio informacjach,oficjalnie żadnych szpili, itp.Nie oczekuję zgody z moimi poglądami ,lecz taktu i umiaru dla Pamięci N I E M E N A. Natomiast NOL-Niemen wyjaśniał jako-Niezidentyfikowany Obiekt Latający,ja tłumaczę to sobie jako........, więc i wam proponuję spojrzeć ( "marsjanie acz rodacy") Jeszcze raz wróce do Norwida ,przeczytam jego biografię i wiersze a tymczasem "kadecha aż nas przywali decha"
gasket
2006-07-03 11:32:38
A co to za odjazd znowu???
s.t.a.n.s.l.a.w nam sie rozmnozyl??? czy to jakis inny... moze brat???
w kupie sila panowie! - zrobcie z siebie kupe!!!
stan.i.slaw
2006-07-04 12:13:13
:D :wink: gasket dla ciebie nabazgroliłem coś takiego( jako smutna reflekcja nad twoimi plewami,które sypią się z twych ust chocholich),,,,,,, nie jesteś wart wypicia wody w ,której NIEMEN umył nogi,,, :wink: :lol:-------------PRO MEMORIA,być może w paraniu się publicystyką jestem nowicjuszem Ale pamiętamo tym,że:Semper homo bonus tiro est. Dlatego też quod scripsi,scripsi. Uderz Pasterza ,aby się rozproszyły owce ,Biblia(Za,13,7)
gasket
2006-07-04 12:59:43
Na poczatek, zamiast wymyslac sobie bzdurki o wodzie i nogach Norwida czy Niemena, wypadaloby sie przedstawic. Wyjasnic roznice miedzy "stan i slaw NAE" a "stan i slaw siebie". Czy jest to jedna i ta sama postac czy tez schizofreniczne rozdwojenie? A moze dwoje calkiem roznych forumowiczow??? Kto wie...

Tymczasowo - serdecznie witam na forum i... obys byl madrzejszy niz stanislawNAE!

PS. A kupa ciagle pozostaje aktualna - im was wiecej - tym wieksza tworzycie kupe!
stan.i.slaw
2006-07-04 14:03:44
Widać i to dość wyrażnie,biorącą górę nad sprawami nadrzędnymi i losami Niemena,prywata. Ciągłe pogłębianie się w egoizmie,wewnętrzne-forumowe-rozdarcie,coraz to nowe podziały,brak wzajemnego poparcia ,jedności i jakiejkolwiek wspólnoty w działaniu na rzecz Niemena.Siłą przewodnią i dominującą jest na forum,chaos.,a korzystają na tym wszyscy ci,którzy-czasami z ukrycia,czasami jawnie-zmierzają do podporządkowania wszystkich własnym wpływom.Dziś nie tylko,że nie słucha się już głosu rozsądku (Niemen zawarł to w swych utworach)wezwań do opamiętania i krzyku do "przebudzenia się",ale atakuje się i krytykuje Tego,który te wezwania kierował.Najbardziej wyrazistym tego przykładem są właśnie owe niewybredne ataki na osobę samego Niemena.O tego pokroju osobnikach pisał A.Mickiewicz"Wpół jest Żydem,wpół Polakiem,Wpół jakobinem,wpół żakiem,Wpół cywilnym,wpół żołdakiem,Lecz za to całym łajdakiem".Możesz te słowa,Szanowny Odbiorco,przypiąć do każdego ,do kogo sam uznasz za stosowne. Moim pragnieniem jest,abyś nigdy-spoglądając czasami w lustro-nie spostrzegł ,że słowa te pasują również do Ciebie.Słowa ostrej reprymendy kieruję do każdego z osobna a tym samym również do siebie samego.
gasket
2006-07-05 09:21:00
stan.i.slawSłowa ostrej reprymendy kieruję
Ho, ho, reprymenda nas spotkala od stanislawa! Niestety w dalszym ciagu nie wiemy co to za stanislaw i jakie jest jego pokrewienstwo ze stanislawemNAE! Zaczynam sie juz niepokoic o "stojacego i slawiacego NAE"... Czy zobaczymy jeszcze kiedys jego nowe posty? Czy moze zostal "zalatwiony" na dobre przez stanislawa(bezNAE)!?

stanislawie(bezNAE) - kategorycznie domagamy sie wyjasnienia sprawy tajemniczego zaginiecia popularnego ostatnio forumowicza stanislawaNAE+kropki!!! Bez tego wyjasnienia nie masz po co zarzucac nas -mendami roznego rodzaju bo nikt ich powaznie traktowal nie bedzie (tylko tak jak na to zasluguja).

A tak miedzy nami mowiac, jestes dwa dni na tym forum a juz wszystkich pouczasz i "batozysz"... No, nie bardzo to ladnie. (zerwij kajdany, polam bat mi sie przypomnialo nie wiem dlaczego). Stan i slaw w koncu a nie stoj, pouczaj i reprymenduj.

Podobnie jak niegdys kropkom i stanislawowiNAE, dedykuje Ci (zmienione nieco) slowa piosenki zespolu na litere p: "Chcesz zmienic to forum - to zacznij od siebie"
Maciek
2006-07-05 10:14:46
gasketw kupie sila panowie! - zrobcie z siebie kupe!!!

Gdzie jesteś Tadeuszu ? Do jakiej dziury wlazłeś nasz " bohaterze " ? Obrażają Ci twojego druha Stanisława, a Ty za miecz nie chwytasz ? A może tylko chwytasz jak ja coś napiszę ? :) A może tak przyłożysz p. R.J.Wydrzyckiemu, który miesza się w sprawy Pań N. i chyba nie najlepiej się wyraża o całej sytaucji zaistniałej po śmierci CN. A może nie możesz nic napisać bo jak pisze gasket ( z którym nawet chyba się zaprzyjaźniłeś, sądząc po twoich ostatnich postach. I jaki jesteś dla niego wyrozumiały - brawo ! ) robicie sobie.... :)
Tadeusz
2006-07-05 12:44:51
Panie Macku, nie chce mi się z Panem gadac
Markovitz
2006-07-05 13:41:14
Naigrywanie się z nicka -Gaskecie- też nie jest fair nawet w temacie Szpili !

Maciek
gasketw kupie sila panowie! - zrobcie z siebie kupe!!!

Gdzie jesteś Tadeuszu ? Do jakiej dziury wlazłeś nasz " bohaterze " ? Obrażają Ci twojego druha Stanisława, a Ty za miecz nie chwytasz ?

Skoro obrażają człowieka , to każdy User powinien czuć się w obowiązku zaprotestować ...
Tak myślę.

Ciekawe Maćku , że Twój niepokój wzbudził dopiero fakt, że ktoś kogoś przyjaźnie potraktował - to chyba powinna być norma ..? :)
Rozumiem: forum indywidualistów, ale dlaczego zaraz gniewnych ?
gasket
2006-07-05 14:13:38
MarkovitzSkoro obrażają człowieka , to każdy User powinien czuć się w obowiązku zaprotestować ...
Tak myślę.
Tez tak mysle... Widocznie obrazaja byt virtualny, bo nikt sie jakos do obrony nie kwapi. Nawet Tadeusz...

Markowitzu, postac stanislawa, czy niezyjacego juz stanislawaNAE (wstawic kropki w odpowiednie miejsca), jest tak nie-fair we wszystkich tematach, ze odrobina smiechu z jego powodu w "szpilkach" wniesie wiecej, niz wszystkie jego posty razem wziete.
MarkovitzRozumiem: forum indywidualistów, ale dlaczego zaraz gniewnych ?
Bo staramy sie byc jeszcze mlodzi!!! Mlodzi-gniewni!!! Nie kazesz nam chyba uwazac sie za starych!!!
Markovitz
2006-07-05 14:43:12
Przyznam , że spodobało mi się :
gasketstaramy sie być jeszcze mlodzi!!! Młodzi-gniewni!

Trzymajcie się tego : wszak młodym- gniewnym nie przystoją tylko ploty i biadolenie :idea: :wink:
gasket
2006-07-05 14:49:36
MarkovitzTrzymajcie się tego : wszak młodym- gniewnym nie przystoją tylko ploty i biadolenie :idea: :wink:
Dokladnie! Mlodzi zawsze staraja sie dotrzec do prawdy! Nie lubia mydlenia oczu ani zbytecznego kadzenia...
Maciek
2006-07-05 14:57:55
MarkovitzSkoro obrażają człowieka , to każdy User powinien czuć się w obowiązku zaprotestować ...
Tak myślę.

Ciekawe Maćku , że Twój niepokój wzbudził dopiero fakt, że ktoś kogoś przyjaźnie potraktował - to chyba powinna być norma ..? :)

Drogi Markovitzu darzę Cię wielkim szacunkiem bo wiem co robisz, by dotąd niepublikowane dzieła CN ujrzały światło dzienne. Wielkie brawa i wiedz, że zawsze będę Cię w tym działaniu z całego serca wspierał!
Natomiast dziwi mnie ( bo przecież wydawało mi się, że Ty akurat poprawnie odczytujesz moje posty), że tak zrozumiałeś mój ostatni wpis. Swoim postem chciałem tylko pokazać, że Tadeuszowi wcale nie chodzi o to co piszę ! On po prostu chyba jest uczulony na moją osobę, więc pozwala sobie na słowne manipulacje i pomówienia. Bo jak inaczej wytłumaczyć, że nie zareagował na post gastka i p. R.J.Wydrzyckiego ? Dla mnie sprawa jest prosta - Tadeusz jest gotowy zbratać się nawet z gastkiem ( intelgientny gość, który tylko czasami kretyńsko prowokuje ), który na tym forum oraz forum J. Skrzeka tyle głupot zamieścił na temat CN. Natomiast moje posty działają na niego jak czerwona płachta na byka ! A to już chyba wymaga leczenia specjalisty ( piszę to żartobliwie, choć nie do końca ). Rozumiem, że dla kogoś ( dla Tadeusza i Stanisława ) CN stał się Bogiem i każda nawet sensowna krytyka ( a właściwie małe smuteczki, że CN przez swoją postawę pozbawił nas wiele ze swojego talentu, a teraz przez mało czytelne poczynania, a właściwie ich brak rodziny N nic się nie zmienia ) jest odbierana jak zamach na najwyższe wartości. Dla mnie CN to jedna z najwybitniejszych postaci muzyki światowej, ale z przykrością muszę stwierdzić, że żaden z niego drugi C.K.Norwid. Również jego poglądy ( znam je tylko z wywiadów ) nie wszystkie do mnie trafiają. Zresztą nie raz swoimi wypowiedziami ( często bardzo infantylnymi ) zaprzeczał temu wyidealizowanemu obrazowi, który chcą widzieć " cukiernicy ". Z przykrością to mówię, ale śmieszą mnie ludzie, którzy mając kilkadziesiąt lat nadal wierzą w swoich młodzieńczych idoli. Ale skoro w jakiś sposób im to pomoga żyć, to trudno im tego zabronić. Pozdrawiam
gasket
2006-07-05 15:25:18
Maciekgastkiem ( intelgientny gość, który tylko czasami kretyńsko prowokuje ), który na tym forum oraz forum J. Skrzeka tyle głupot zamieścił na temat CN.
Nie znam gastka ale jezeli tyle glupot pisal, to na pewno dales mu odpor swoimi (jak zwykle!) madrymi postami! Gratuluje, ze byles taki dzielny i wymowny!
Markovitz
2006-07-05 15:46:01
Z uwagą przeczytałem post Maćka i również ubolewam , że Tadeusz pozostaje taki nieugięty , choć pewnie ma jakieś swoje powody ...

Co do aktywnego tu KoleGi muszę sprostować : oprócz kilku głupot było dużo do śmiechu i to cenię coraz bardziej , bo uśmiech potrafi rozbrajać 8)
Maciek
2006-07-05 16:15:12
gasketNie znam gastka ale jezeli tyle glupot pisal, to na pewno dales mu odpor swoimi (jak zwykle!) madrymi postami! Gratuluje, ze byles taki dzielny i wymowny!

Oczywiście chodziło mi o Ciebie gasket, więc sorry za przekręcenie ksywki. Pewnie, że moje posty są mądre, podobnie jak Twoje z wyjątkiem tych głupich ( i nie piszę tu o tych, które miały prowokować do merytorycznej dyskusji ). Zresztą zauważyłem w pewnym momencie zmianę jakości twoich postów i to doceniłem. Nawet chciałem ufundować Ci specjalną nagrodę, ale skoro nie podjąłeś tematu to uznałem, że po prostu dodatkowo jesteś jeszcze bardzo skromny :)

Pozdrawiam
wireq
2006-07-05 17:34:39
Cuda prawdziwe na tym Forum!!! :) Uzgadnianie stanowisk z Gasketem, a w podtekście zauważalne tendencje do pojednania się z nim najpoważniejszych antagonistów??? Jeszcze chwila, a Darek Sieradzki zmieni tytuł wątku z "Fani, szpile ..." na "Kochajmy się"!!! :shock: Czy to wpływ upałów, czy może nareszcie część z nas zaczyna rozumieć, że nie ma jednej, uniwersalnej jak szkolna czytanka, prawdy o twórczości Czeslawa Niemena.

Świetnie, że Darek wydzielił ten temat, bo można czytając niektóre wpisane tu zdania, pokładać się ze śmiechu. A tego na naszym Forum najbardziej brak, bo często górę bierze łzawa i posępna stylistyka, a ostatnio znajduję nawet cytaty właściwe egzorcystom :D . I trudno nie zgodzić się z Markovitzem twierdzącym
to cenię coraz bardziej , bo uśmiech potrafi rozbrajać

Gasket, czy jest coś, o czym nie wiemy!!!??? Wszak napisałeś:
postac stanislawa, czy niezyjacego juz stanislawaNAE (wstawic kropki w odpowiednie miejsca), jest tak nie-fair we wszystkich tematach, ze odrobina smiechu z jego powodu w "szpilkach" wniesie wiecej, niz wszystkie jego posty razem wziete.

Stan.i.slaw.N.AE pogrzebion??? Czy ten news to efekt Twojej dedukcji, czy też masz wieści od "łowców skór"? Ale do rzeczy! DroGi Gaskecie, wiem że dysponujesz:

a) środkami produkcji dźwiękowej (vide post o Twoim domowym studiu nagrań),
b) odrobiną wolnego czasu (zaczynasz - jak czytam urlopowanie),
c) talentem artystycznym,
d) emocjonalnym stosunkiem do rzeczonego stan.i.sława.N.AE.

Apeluję zatem abyś w czasie wakacyjnej laby skomponował stosowny utworek elegijny (wara od plagiatowania "Rapsodu"!!!) i umożliwił zainteresowanym ściągnięcie dzieła, sformatowanego jako mp3. W razie problemów służę pomocą w zrymowaniu werbalnych dowodów naszego żalu (równie, jak Ty, odczuwam pustkę po naszym forumowym ideologu).
Ewa
2006-07-05 19:26:36
wireq
Świetnie, że Darek wydzielił ten temat, bo można czytając niektóre wpisane tu zdania, pokładać się ze śmiechu.

Dla mnie ta rubryczka też jest bardzo rozrywkowa, nawet (jak zauważył Gasket), jej tytuł wywołuje analogię z dawnym satyrycznym czasopismem.
Dobrze jest czasem odpocząć od poważniejszych tematów i trochę się pośmiać. :P

P.S.
Przyłączam się do kondolencji po stracie Stan.i.slawa N.AE. :wink:
Mam nadzieję, że nasz Stan.i.slaw się nie obrazi za te żarty i w końcu wyjaśni nam powód utraty słynnego "N.AE".
szach' raj
2006-07-07 06:52:30
Witamy ginekologa na pokładzie ! No tak oryginalny emblemat (i profil) to trzeba szybko zaprezentować !
Pozdrawiam
:wink:
stan.i.slaw
2006-07-08 13:52:12
Do pań i panów :Maciek,Szach'raj,Tadeusz,Wireq,Mig@,gasket. . Spr.nicka-zmieniłem z powodu ataków na mój nick przez gaskata ironiczno-głupawe wypowiedzi (nie mylić z żartowaniem),gdyż nie chciałem aby N.AE. było sprowadzone do najnizszego poziomu,do poziomu gasketa.-intencje miałem słuszne,lecz gasket nadal, mądrze inaczej, wypowiadał się.Na forum przyszedłem ...po wiedzę,nowe znajomości.koleżeństwo etc.( tylko proszę nie odbierajcie tego jako skamlenie,tylko odpowiadam na wasze zapytania.Nikt nie musi się zgadzać z moimi wypowiedziami,ani też z nimi się utożsamiać,czy brać do siebie jako jawna prowokacja czy coś w tm stylu.Na podstawie postów każdy wie do kogo kieruję np."masa" lub"marsjanie acz rodacy",nol .Wiem,że jest upalnie ale proszę o zastanowienie się zanim mi dokopiecie np ,że jestem ideologiem itp.,,,,,,,a teraz opowiem wam jak ja odczytuje sobie mój nick:stan.=stanąć na wysokości zadania jakie sobie postawiłem a mianowicie (skrót)w miejscu zamieszkania i okolicy zrobić i robić wszystko aby imię NIEMENA nie ulegało zacieraniu.( w prasie zrobiłem to na 40 tyś czytelników) i=w działaniu stawiać zawsze kropkę nad i-jestem uparty,wbrew innym również konsekwentny,slaw=to fragment słowa"prawosławie,sław'ny znaczy -powszechny,N=Niemen,gdzie Niemen w j.łać piszemy Chronos natomiast Chronos w j. greckim znaczy czas,AE=aenigma-zagadka,AE=aerolit ,to kamienie ,odłamy ciał niebieskich w odróżnieniu od meteorytów nie zawierają wcale metali ciężkich.,,,, i to wszystko razem zestawione daje obraz...mojej miłości do Niemena twórczości i Jego samego,przy odrobinie dobrej woli i zdrowej fantazji jest to możliwe.......PROŚBA GORĄCA NIE ZMUSZAJCIE MNIE JUŻ WIĘCEJ DO ...OTWIERANIA SIE ,jestem otwarty na ludzi tylko mnie trzeba ...poznać .Wiele mnie ten tekst kosztował,uwierzcie! Choć wiem ,że będą tacy ,którzy mnie przeciągną po bruku,wybaczam im.
wireq
2006-07-08 14:44:00
stan.i.slaw napisał:
teraz opowiem wam jak ja odczytuje sobie mój nick

Wartościowy i bardzo osobisty post. Gdybyś go publicznie rozszyfrował i napisał dlaczego pozbawiłeś nicka końcówki N.AE, to przypuszczalnie Gasket dałby sobie spokój z drwinami.

Deklaruję zatem, że nie będę już nawiązywał w postach do istnienia dwóch stan.i.slawów. A jeśli pojawią się w moich wypowiedziach akcenty krytyczne wobec treści Twoich postów, to wyłącznie w celu prowadzenia polemiki, co jest naturalne i konieczne w funkcjonowaniu forum dyskusyjnego.
Maciek
2006-07-08 15:43:15
Nigdy nie śmiałem się twojego nicku Stanisławie ! Jedynie starałem się pokazać Ci, że mogą być dwa różne zdania odnośnie jednej sprawy. Myślę, że rozumiesz, że jeżeli wymagasz szacunku odnośnie swoich wypowiedzi to również musisz szanować zdanie innych. Czasami te poglądy mogą być sprzeczne z twoimi, ale przecież w tym jest piękno, że się różnimy.

Pozdrawiam
Ewa
2006-07-08 19:52:24
Cieszę się Stan.i.slawie, że wyjaśniłeś nam, skąd wziął się Twój nick.
Mam nadzieję, że nie będzie więcej docinków na ten temat. :)
stan.i.slaw N.AE.
2006-07-17 07:46:06
... informacji o możliwości nabycia książki p.Sklińskiego w Węgorzewie na spec. spotkaniu,podane na tym forum,potraktowałem serio(ot naiwny)-to jakiś żart się okazał,gdyż czytam,że owe spotkanie było zamknięte(tylko dla wybrańców :wink: )Już miałem jechać,lecz zmuszony byłem sprawować pieczę nad rannym stworzeniem, i wyszedłbym na tego drugiego :wink: -dlaczego nikt nie podał całą prawdę,to nie fair,zwykłe wyprowadzanie w pole,w jakim celu?czemu taka zabawa ma służyć :?: hm?
Markovitz
2006-07-17 08:11:34
stan.i.slaw N.AE....to nie fair, zwykłe wyprowadzanie w pole, w jakim celu?czemu taka zabawa ma służyć :?: hm?

Gdybyś przyjechał -wszedłbyś Stan.i.slawie bez problemów .
Opory organizatorów dotyczyły (nie wiedzieć czemu) potencjalnych widzów festiwalu, którzy mogliby przejść pod scenę wejściem dla zespołów.
Poza tym możliwość nabycia książki istniała także przed i po konferencji.
szach' raj
2006-07-17 08:25:31
Książkę sprzedawała pani, która przed ,po i w trakcie konferencji siedziała na ogólnie dostępnym korytarzu.
stan.i.slaw N.AE.
2006-07-29 14:29:23
Maciek
Tak myślę.

Drogi Markovitzu darzę Cię wielkim szacunkiem bo wiem co robisz, by dotąd niepublikowane dzieła CN ujrzały światło dzienne. Wielkie brawa i wiedz, że zawsze będę Cię w tym działaniu z całego serca wspierał!
Natomiast dziwi mnie ( bo przecież wydawało mi się, że Ty akurat poprawnie odczytujesz moje posty), że tak zrozumiałeś mój ostatni wpis. Swoim postem chciałem tylko pokazać, że Tadeuszowi wcale nie chodzi o to co piszę ! On po prostu chyba jest uczulony na moją osobę, więc pozwala sobie na słowne manipulacje i pomówienia. Bo jak inaczej wytłumaczyć, że nie zareagował na post gastka i p. R.J.Wydrzyckiego ? Dla mnie sprawa jest prosta - Tadeusz jest gotowy zbratać się nawet z gastkiem ( intelgientny gość, który tylko czasami kretyńsko prowokuje ), który na tym forum oraz forum J. Skrzeka tyle głupot zamieścił na temat CN. Natomiast moje posty działają na niego jak czerwona płachta na byka ! A to już chyba wymaga leczenia specjalisty ( piszę to żartobliwie, choć nie do końca ). Rozumiem, że dla kogoś ( dla Tadeusza i Stanisława ) CN stał się Bogiem i każda nawet sensowna krytyka ( a właściwie małe smuteczki, że CN przez swoją postawę pozbawił nas wiele ze swojego talentu, a teraz przez mało czytelne poczynania, a właściwie ich brak rodziny N nic się nie zmienia ) jest odbierana jak zamach na najwyższe wartości. Dla mnie CN to jedna z najwybitniejszych postaci muzyki światowej, ale z przykrością muszę stwierdzić, że żaden z niego drugi C.K.Norwid. Również jego poglądy ( znam je tylko z wywiadów ) nie wszystkie do mnie trafiają. Zresztą nie raz swoimi wypowiedziami ( często bardzo infantylnymi ) zaprzeczał temu wyidealizowanemu obrazowi, który chcą widzieć " cukiernicy ". Z przykrością to mówię, ale śmieszą mnie ludzie, którzy mając kilkadziesiąt lat nadal wierzą w swoich młodzieńczych idoli. Ale skoro w jakiś sposób im to pomoga żyć, to trudno im tego zabronić. Pozdrawiam
,,,,krytyków dość ,sensownej polemiki nawet mało.Przyczym ,stosowanie wielkich słów do "małych " spraw pachnie demagogią(dot."odbierania jak zamach..),zawsze ci "inni" są atakowani np. nazywani choćby "cukiernikami".Śmieszą cię ludzie ,którzy wierzą w swych idoli,no cóż,jestem Jemu wierny ,bo nie stał z moralnością na bakier-jest mym MISTRZEM.Dyktat próbuje się przez ciebie przebić,nic z tego,jestem na twoje zarzuty nieprzemakalny a wręcz umacnia mnie to w pewnych przekonaniach.NIEMEN WIELKIM ARTYSTĄ JEST !
Maciek
2006-07-29 15:26:26
Drogi Stanislawie,

Prawdę mówiąc nie bardzo załapałem o co Ci chodzi ? Niby rozumiem, że jesteś wierny swojejmu Idolowi i bardzo pięknie. Ale naprawdę nikt tu nie urządza nagonki na CN, ani na twoją postawę ( choć jak napisałem troszkę mnie ona śmieszy. Może dlatego, że z idealizmu wyleczyłem się bardzo dawno temu ).

Natomiast zastanawia mnie, dlaczego tak mało osób zabrało głos odnośnie listu Pani N. ? Czyżby strach padł na naszych drogich i odważnych forumowiczów ?
A może tak naprawdę to nie czekają na wydawnictwa CN ?

A w Krakowie właśnie pada upragniony deszcz, a w mym odtawrzaczu " Krywań Out Of Poland " Skaldów. I tak sobie myślę, że szkoda, że CN nie zaśpiewał kompozycji Andrzeja Zielińskiego " Nie widzę ciebie w swych marzeniach ".

Szkoda podobnie, jak szkoda, że nie ma kolejnych boxów CN !!!
szach' raj
2006-07-29 15:43:42
Przekręć mocniej gałkę odtwarzacza, może coś do mnie z wiatrem doleci ?
Wiem, że jest kilka wersji Krywania, ja mam tylko tą najbardziej dostępną.
stan.i.slaw N.AE.
2006-07-29 17:24:27
MaciekDrogi Stanislawie,

Prawdę mówiąc nie bardzo załapałem o co Ci chodzi ? Niby rozumiem, że jesteś wierny swojejmu Idolowi i bardzo pięknie. Ale naprawdę nikt tu nie urządza nagonki na CN, ani na twoją postawę ( choć jak napisałem troszkę mnie ona śmieszy. Może dlatego, że z idealizmu wyleczyłem się bardzo dawno temu ).

Natomiast zastanawia mnie, dlaczego tak mało osób zabrało głos odnośnie listu Pani N. ? Czyżby strach padł na naszych drogich i odważnych forumowiczów ?
A może tak naprawdę to nie czekają na wydawnictwa CN ?

A w Krakowie właśnie pada upragniony deszcz, a w mym odtawrzaczu " Krywań Out Of Poland " Skaldów. I tak sobie myślę, że szkoda, że CN nie zaśpiewał kompozycji Andrzeja Zielińskiego " Nie widzę ciebie w swych marzeniach ".

Szkoda podobnie, jak szkoda, że nie ma kolejnych boxów CN !!!
,,,,,Maćku ,wiedz,że nigdy podkreślam, nigdy dając kontrę(odpowiedz ,nie jest ona nacechowana agresją)poprostu mam takie a nie inne zdanie i każdego szanuję(oprócz gasketa)
Markovitz
2006-07-29 18:19:23
Maciek Szkoda podobnie, jak szkoda, że nie ma kolejnych boxów CN !!!

Chyba przyjdzie mi skończyć jako Katon Starszy i do wracającej jak echo kwestii dopisywać : "poza tym sądzę, że Kartagina powinna być zniszczona"

Stani.sławie -temperament Maćka to jedno, ale na pewno nie ma Ci za złe Twoich opinii. Chciałby pewnie tylko nieco wpłynąć na ich zmianę. Myślę, że już po kolejnych rocznicach nastąpi dalsza zbieżność opinii na powracający jak bumerang temat . Na razie- czekajmy.
stan.i.slaw N.AE.
2006-08-15 09:59:23
Edytowany 2 raz(y), ostatnio 2006-08-15 09:59:23 przez stan.i.slaw N.AE.
..."i nie żal nic i żal tak wiele.."
migaweczka
2006-08-15 10:07:04
stan.i.slaw N.AE.W konsekwencji coraz liczniejszych "słów oburzenia" stosowanych wobec mojej osoby, na tym forum ,przedstawiam ankietę"komu nie odpowiada moja obecność na tym forum ,niech zechce wpisać swój nick"-wnioski wyciągnę dla siebie ,solennie obiecuję.Listę otwiera napewno :1.mig@,2.......,3........ ,zatem ? :wink:

Wypada mi podziękować Ci Staszku, że tak o mnie dbasz ;)
A wracając do tematu ankiety... Twoja jest dość ascetyczna w stylu... A co z kafeterią...? Preferujesz pytania otwarte czy zamknięte ? Gdyby wziąć więcej aspektów pod uwagę, to może przydałoby się wprowadzić też kafeterię koniunktywną bądź dysjunktywną... Przemyśl sprawę, bo myślę, że warto (nie dyktuję Ci co masz robić, to tylko drobna sugestia z mojej strony) ;)
gasket
2006-08-15 10:22:00
stan.i.slaw N.AE.wnioski wyciągnę dla siebie ,solennie obiecuję
Co znaczy "dla siebie"? A co z nami? A co z Niemenem???
stan.i.slaw N.AE.
2006-08-15 10:27:32
gasket
stan.i.slaw N.AE.wnioski wyciągnę dla siebie ,solennie obiecuję
Co znaczy "dla siebie"? A co z nami? A co z Niemenem???
,,,,choć raz, proszę podejmij decyzję(tak/nie*),*=właściwe zakreśl, :D
stan.i.slaw N.AE.
2006-08-27 13:40:29
Edytowany 1 raz(y), ostatnio 2006-08-27 13:40:29 przez stan.i.slaw N.AE.
DO WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW ,TYCH DOTKNIĘTYCH , MOJĄ SZCZERĄ WYPOWIEDZIĄ!!! NIE MAJĄC MOŻLIWOŚCI WYPOWIEDZENIA SIĘ(2-U TYGODNIOWY KNEBEL)SPOWODOWAŁ PARADOKSALNIE,JASNOŚĆ W MOIM TEMACIE...
stan.i.slaw N.AE.
2006-09-30 17:12:11
Rok 2002 NIEMEN powiedział:"Ja się nie skończyłem.Skończyli się ci ,którzy tak mówią.Po prostu nie nadążają ,są z tyłu."
stan.i.slaw N.AE.
2006-10-21 11:10:34
Lecz ja pójdę dalej "spokojnym krokiem" ...#
Przejdź na: główną stronę z listą forów | listę wpisów z Czy wiesz o tym, że | górę strony