cd.
Pamiętając informację, że już P. Kaczkowski zabronił nadawania Skaldów ( z wyjątkiem kilku starych hitów z lat 60-tych. Podobnie jak C. Niemena ), więc pomyślałem, że może faktycznie Trójka gra teraz tylko " rasowego " rocka. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że wcale nie
Śpiewały jakieś panienki i murzyni, i na 100% nie był to rock. Wieczorem natomiast wysłuchałem pięknej audycji z piosenką francuską.
Cholera ( pomyślałem ) - coś jest nie tak ! Przeczytałem jeszcze raz odpowiedź pana X i zrozumiałem - on po prostu jest zwykłym ignorantem ! On mi odpisuje o reklamowaniu zespołu, który na scenie jest 45 lat ( i już ma raczej bliżej niż dalej ) i prawdę mówiąc reklamy nie potrzebuje ( choć jak widać pan X nie zna dorobku zespołu ). I nie o nią chodziło ! Chodziło o pamięć o polskim muzyku !!!
Kilka dni później Trójka obchodziła hucznie urodziny Tiny T. Przez cały dzień grała jej piosenki, były wspomnienia oraz wywiady. Zresztą nie pierwszy raz Trójka fetowała zagranicznego wykonawcę ( niektórych nawet już kilka razy ). Doskonale pamięta o rocznicy wydania zagranicznego albumu - natomiast polskie dokonania ma gdzieś ! Dlaczego ? Odpowiedź jest bardzo prosta, o której od lat mówią polscy muzycy - redaktorzy są powiązani z wielkimi koncernami i grają tylko muzykę przez nich wydawaną ! I nie ma tu miejsca na polską legendę, która nie jest związana z wielką stajnią !
I gdzie tym wszystkim jest misja publicznego radia ? A jest ! W momencie, kiedy kolesie mogą dostać kopa w d... z ciepłego stołka
Nędzny to kraj, który nie szanuje się własnych artystów !!!