Dlaczego 28V 2004r. odsłonięto"gwiazdę"CZESŁAWA NIEMENA w Opolu,skoro społeczeństwo wiedziało jaki jest stosunek Niemena do tego typu imprez.Spadkobierczyni, strażniczka Jego dokonań twórczych Pani Małgorzata nie wyrażała zgody o czym pisała w "Rzeczpospolitej" bo któż ,jak nie żona, wie lepiej jakie było życzenie Jej męża Czesława.Bardzo szybko powstała fundacja(o fundacjach też Niemen miał swoje zdanie,"teraz rock") nacechowana komercją.Jak można było w chodnik wmurować "gwiazdę" z autografem Niemena z płyty"Postscriptum" i wmawiać Pani Małgorzacie,że jakiś K.Wodniczak udostępnił-żenada.Trudno mi jest pojąć,że w sukurs Pani Małgosi nie poszły osoby z rodziny(p.Jadwiga i p. Romuald J.),Prezes w/w fundacji stwierdził cyt."Oni się cieszą i akceptują tę formę upamiętnienia."Jak ludzie będą chodzić po tym chodniku,jak sie bedą zachowywać(myśle tu o sprawach higieny,kultury,myślę ,że wiecie o co mi konkretnie idzie.) ŻĄDAM poszanowania wszelkiej woli wyrażonej przez NIEMENA a reprezentowane przez Panią Małgorzatę.Podobna sytuacja w Kielcach,popiersie postawiono,Niemen mówił o "niewinnych intencjach gołębi" Wstyd mi za tych ,co nie mają wstydu...