Niegdyś dzięki prawidłowej odpowiedzi na pytanie dotyczące właśnie tego utworu Tadeusz pokonał mnie w konkursie radiowym prowadzonym przez M.Gaszyńskiego.
Nie tylko Tadeusz ale i jeszcze chyba siedem innych osób - jak pamiętam

Niegdyś dzięki prawidłowej odpowiedzi na pytanie dotyczące właśnie tego utworu Tadeusz pokonał mnie w konkursie radiowym prowadzonym przez M.Gaszyńskiego.
Jeśli masz nagrane to oczywiście, ale nie jestem pewien Edzie, czy myślimy o tym samym konkursie, bo wówczas (w 1986r., a może rok lub dwa później) o jeden punkt mniej od Tadeusza miałem tylko ja i bodaj pan Jerzy Żołnierkiewicz (nie wiem czy nie przekręciłem tego nazwiska), pozostali uczestnicy mieli jednak większe straty ... Mam nagrane wyniki tego konkursu - Markovitzu Sympatyczny - chcesz fajną pamiątkę ???
... i jak wrażenia po przesłuchaniu - Markovitzu????
Ale czy to jest ten sam konkurs , w którym Tadeusz był zwycięzcą i układał audycję ? W tym czasie były co najmniej dwa konkursy poświęcone-owi, a grono zgadujących -pewnie jak zwykle
; audycja zwała się chyba "Co było grane?" i M.Gaszyński później dzwonił do Niemena pytając , czy On poradziłby sobie z tymi pytaniami...
Pamietam podobny konkurs w Trojce w latach 70-tych. Rozwiazywalem go w akademiku, stad wiem ze musialo to byc w latach 74-77. Nagroda byla jedna z zachodnich plyt Niemena (chyba LP Mourner's Rhapsody). Potknalem sie (do dzis nie wiem czy sprawiedliwie) na najlatwiejszym pytaniu dot. pierwszej zlotej plyty, odpowiedzialem Niemen a mialo byc Niemen i Akwarele:.
Jako nagrode pocieszenia dostalem plyte Niemen Aerolit.
Potknąłem się (do dziś nie wiem czy sprawiedliwie) na najłatwiejszym pytaniu dot. pierwszej złotej płyty, odpowiedziałem Niemen a miało być Niemen i Akwarele:.
Jako nagrodę pocieszenia dostałem płytę Niemen Aerolit.