Włos mi się wczoraj zjeżył, kiedy zobaczyłam na youtube taki klip. Jego twórca bezczelnie twierdzi, że to "znakomita przeróbka utworu Pana Czesia". Dobrze, że Niemen nie widzi tego, co niektórzy wyczyniają z jego piosenkami...
Dla mnie Maleńczuk, to ślepy zaułek wokalistyki.
Czekam kiedy zatańczy na lodzie ...
Osobiście nie darzę Maleńczuka sympatią - uważam jednak, że w całej jego dyskografii (choć przyznam, że słabo ją znam) jest kilka udanych pozycji. Chciałem wziąć go w obronę na forum, gdyż nikt inny tego nie uczyni(...)
Co więcej, dostałem zaproszenie do NYC na jego koncert jaki ma się odbyć w ramach obchodów 9. rocznicy nadawania Polskiego Radia NY.
Też bym się wybrał do NYC na jakiś koncert ...
Coś łączy Maleńczuka i C.Niemena
Coś łączy Maleńczuka i C.Niemena , myślę tu w słowach zapisanych na wstępie. Maleńczuk mi odpowiada.
jedna z najbardziej barwnych i kontrowersyjnych postaci polskiej sceny muzycznej. Nikt też nie ma specjalnych wątpliwości, że jest jedną z najbarwniejszych i najbardziej charyzmatycznych postaci polskiej sceny muzycznej.
ma określoną misję do wypełnienia, a po drugie, w sposób spontaniczny zostają uznane przez zwolenników jego wyjątkowe cechy, zdolności czy właściwości. Uznanie to opiera się na irracjonalnych odczuciach i emocjach, dla których punktem odniesienia są cechy czy zdolności lidera postrzegane na podobieństwo boskiego stygmatu.Lider zostaje uznany za charyzmatycznego, gdyż po pierwsze,