Skoro jest tak jak pisze Angur ,to dobrze ,że znaleźliśmy sobie inne tematy pasujące do Darkowego pytania
szach' rajOpole 1975 - "Śpiew ocalenia"
.. i nagrana później z Kayah jako "Pieśń ocalenia"- znakomicie Szach'raju
migaweczkaEd Zasugerowałem tylko, że to zdjęcie, poprzez koszulkę, jest związane z Księgą Krzysztofa Kolumba. Ktoś z "rodowiczologów" powinien dać właściwą odpowiedź - kiedy, gdzie i przy jakiej okazji zrobiono to zdjęcie...
tylko niech uważa, jeśli postanowi się tu zjawić... i najlepiej sprawdzi, czy przypadeczkiem na forum nie dzieje się akurat coś istotnego...
Nie sądzę, by kolejna, (chyba trzecia) przestroga była konieczna
...
A co do zdjęcia Niemena w koszulce z napisem "Gdynia" i datą "1992".
Jest prawdopodobne, że fotkę wykonano już jakiś czas po wystawieniu "Księgi Krzysztofa Kolumba" na "Darze Pomorza", ponieważ :
- w czasie prób do przedstawienia
nosił się nieco inaczej niż na zdjęciu,
- towarzystwo muzyków (bo są to muzycy i tylko nie mogę przypomnieć sobie : gdzie ich widziałem..?) wskazuje na jakąś imprezę "składankową".
Z 1992 roku przychodzą mi od razu na myśl dwie takie imprezy : Festiwal w Sopocie, gdzie oprócz Niemena i Nalepy występowała także M.Rodowicz oraz wielki koncert wg pomysłu Marka Kotańskiego na Stadionie X-lecia (14 VIII) z Uriah Heep jako wielką gwiazdą , ale i tam Niemen wyglądał jakoś inaczej, więc raczej obstawiałbym Festiwal w Sopocie w 1992r.
A może macie inną sugestię ?