bardzo fajny temat Ed podsunal
czemu artyzm kamyka - bo przypomnial mi sie niesmiertelny temat z polskiego - Artyzm Bogurodzicy - i tam jakichs rymow wewnetrznych sie doszukiwalismy i tysiaca innych rzeczy - a ja zawsze uwazalem ze im tak kiedys wyszlo - po prostu
ale do rzeczy - w celach edukacyjnych warto byloby pokazac zapis nutowy co ciekawszych kompozycji nae
niestety ja nie mam czasu tego zrobic - dopiero co przylecialem z houston mialem juz dzis dwie konferencje a rownoczesnie koncze project ktory liczy sie na komputerach w ny - a one padaja co chwile
moze ktos z mlodych podjalby sie - dawniej robilem to jako hobby - dla siebie - transkrypcje milesa weather report zappy etc - polecam bo to bfajna zabawa
kamyk grywalismy niegdys z kolegami - wiec przypomnialem sobie nuty z gitarki
generalnie kamyk moznaby rozpisac jako 5 waznych czesci:
1. spiewana
2. a.b.c. instr aranzowana
3. instr improwizowana
pytanie bylo w zagadkach o strukture rytmiczna czesci instr aranzowanej wiec od niej zaczne - metrum jest 34/32 - albo 17/16
2a. perkusja 2 3 3 8 - 2 3 3 10
2b.c. 2 3 3 6 - 2 2 - 3 3 2 - 8
gdzie - 2 2 - to 16tki - pewnie kazdy zauwazyl zart muzykow - kiedy w powtorzeniu tematu na koncu - za kazdym nowym pojawieniem sie tematu 2c - dodaja po jednej 16:
2 3 3 6 - 2 2 - 3 3 2 - 8
2 3 3 6 - 2 2 2 - 3 3 2 - 8
2 3 3 6 - 2 2 2 2 - 3 3 2 - 8
2 3 3 6 - 2 2 2 2 2 - 3 3 2 - 8
Ed pytal o nutki - otoz w czesci instr sa nastepujace:
2b. as g d1 _ _ c1 _ _ h _ _ a+ a+ e g a g a c1 a d1 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
2c. as g d1 as g c1 ges f h e es d des c a+ a+ e g a g a c1 a d1 a c1 g a e g d _
(a+ a+ to wlasnie te dwie 16 dodawane w zakonczeniu)
kamyk jest bwdzieczny do robienia transkrypcji - moznaby wklepac na sequencer - i wydrukowac jako nutki - albo zapamietac jako zbiorek midi
jezeli nikt tego jeszcze nie zrobil - wartoby dolaczyc do jakiejs ksiazki czy wywiesic na stronce - edukacyjnie
zajmujemy sie chyba dzielami muzyka - a nie tylko tym czy lubil sport i jaki byl biedny niezrozumiany
zachecam do przegrania sobie powyzszych nutek - gasket - i pozostalych!!!
uwaga - bo moze byc pare nieumyslnych literowek
czemu artyzm kamyka - bo przypomnial mi sie niesmiertelny temat z polskiego - Artyzm Bogurodzicy - i tam jakichs rymow wewnetrznych sie doszukiwalismy i tysiaca innych rzeczy - a ja zawsze uwazalem ze im tak kiedys wyszlo - po prostu
ale do rzeczy - w celach edukacyjnych warto byloby pokazac zapis nutowy co ciekawszych kompozycji nae
niestety ja nie mam czasu tego zrobic - dopiero co przylecialem z houston mialem juz dzis dwie konferencje a rownoczesnie koncze project ktory liczy sie na komputerach w ny - a one padaja co chwile
moze ktos z mlodych podjalby sie - dawniej robilem to jako hobby - dla siebie - transkrypcje milesa weather report zappy etc - polecam bo to bfajna zabawa
kamyk grywalismy niegdys z kolegami - wiec przypomnialem sobie nuty z gitarki
generalnie kamyk moznaby rozpisac jako 5 waznych czesci:
1. spiewana
2. a.b.c. instr aranzowana
3. instr improwizowana
pytanie bylo w zagadkach o strukture rytmiczna czesci instr aranzowanej wiec od niej zaczne - metrum jest 34/32 - albo 17/16
2a. perkusja 2 3 3 8 - 2 3 3 10
2b.c. 2 3 3 6 - 2 2 - 3 3 2 - 8
gdzie - 2 2 - to 16tki - pewnie kazdy zauwazyl zart muzykow - kiedy w powtorzeniu tematu na koncu - za kazdym nowym pojawieniem sie tematu 2c - dodaja po jednej 16:
2 3 3 6 - 2 2 - 3 3 2 - 8
2 3 3 6 - 2 2 2 - 3 3 2 - 8
2 3 3 6 - 2 2 2 2 - 3 3 2 - 8
2 3 3 6 - 2 2 2 2 2 - 3 3 2 - 8
Ed pytal o nutki - otoz w czesci instr sa nastepujace:
2b. as g d1 _ _ c1 _ _ h _ _ a+ a+ e g a g a c1 a d1 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
2c. as g d1 as g c1 ges f h e es d des c a+ a+ e g a g a c1 a d1 a c1 g a e g d _
(a+ a+ to wlasnie te dwie 16 dodawane w zakonczeniu)
kamyk jest bwdzieczny do robienia transkrypcji - moznaby wklepac na sequencer - i wydrukowac jako nutki - albo zapamietac jako zbiorek midi
jezeli nikt tego jeszcze nie zrobil - wartoby dolaczyc do jakiejs ksiazki czy wywiesic na stronce - edukacyjnie
zajmujemy sie chyba dzielami muzyka - a nie tylko tym czy lubil sport i jaki byl biedny niezrozumiany
zachecam do przegrania sobie powyzszych nutek - gasket - i pozostalych!!!
uwaga - bo moze byc pare nieumyslnych literowek