Czytałem w sieci, że dostępny był/jest klip do owego utworu. Czy wiecie, skąd mogę taki pobrać? CGM.pl niestety nie ma aktywnego linka (chyba, że robię coś źle...). Proszę o odpowiedź!
Pozdrawiam,
Domin189.
Pozdrawiam,
Domin189.
:wink: Brr... ciarki mnie przeszły, kiedy usłyszałem piosenkę w j. rosyjskim :/ Bodajże "Kalakolczik"... Straszne
(...) nasz
nastrój też czsami popada z jednej skrajności w drugą.
No, może mniej u mężczyzn...
a poza tym tak jestem przedstawicielem plci meskiej
Masz na myśli język czy piosenkę
Bo mnie jedno i drugie się podoba
Ja w ogóle mam specyficzne gusta - te sławne, niemenowskie 'hity' też mnie nie pociągają za bardzo! "Pielgrzym", "Bema pamięci...", "Pieśń Wernyhory", "Cztery ściany świata", "Modlitwa o wolność", "Terra deflorata" i wiele innych to moje ulubione.
Bodajże "Kalakolczik"... Straszne
Jakoś nie przepadam za 'skocznymi' kawałkami w wykonaniu Niemena, a drugi utwór w jęz. rosyjskim jaki posiadam to "Nie praszcziaj" - nie, nie, nie!
nie przepadam za "Mamo, nasza mamo" czy "Zabawa w ciuciubabkę". Wiem, że Pan Niemen początkowo takie kawałki grał, ale znacznie bardziej wolę 'te inne'.
Może wypadałoby uzupełnić dyskografię ze strony? Znalazłem jeszcze kilka płyt na tej stronie. Same single.
"wstyt mi za tych co nie maja wstydu"-co to za tekst napisales ,pod wplywem czego? na tym koniec nie bede cie "obsobaczal" - to piosenka nae o ktorej z cala pewnoscia moge powiedziec ze jej nie znosze
okropienstwo wstretne
... ON ci jest a pozatym to wspaniale utwory,j,rosyjski.j.polski.j.ukrainski-to slowianskie ,piekne jezyki a powiem tak :ne mij wiz ne mij kin,naj tarkocze kadyj chocze"-tak w j.ukrainskim powiem o tworzeniu przez Niemena."czuwaj" Szczerze, "Jagody szaleju" to naprawdę w porównaniu do reszty piosenek z płyty - najsłabszy utwór. Ale ma swój urok, czasem nie naciskam 'previous', gdy dźwięki tego utworu rozbrzmiewają w głośnikach Brr... ciarki mnie przeszły, kiedy usłyszałem piosenkę w j. rosyjskim :/ Bodajże "Kalakolczik"... Straszne
j,rosyjski.j.polski.j.ukrainski-to slowianskie ,piekne jezyki a powiem tak :ne mij wiz ne mij kin,naj tarkocze kadyj chocze"-tak w j.ukrainskim powiem o tworzeniu przez Niemena."czuwaj"
Otóż w kąciku muzycznym postanowiłem poświęcić trochę miejsca dla... tzw. "disco polo". Niemen w swoim utworze zdaje się krytykować tenże "nurt muzyczny"
A tak w ogóle cieszę się, Dominie, że tak aktywnie działasz w swojej szkole i że Niemen stale Ci towarzyszy.
A ja ciekaw jestem, czy tak jak mnie kiedyś, dziewczyny znoszą Dominowi różne wynalezione "na strychu" nagrania, zdjęcia, art. prasowe itd...
A u mnie na stole wciąż leży zaadresowana do Domina koperta z artykułami z Jazz Forum . Pora ruszyć na pocztę :]. A na zadane dwa lata temu pytanie ED'a odpowiem dziś... tak, ale są to sporadyczne wyjątki