Markovitz pisze:
Wśród wymówek, jakie powtarza nam Stach, ta jest chyba z gatunku "fantasy" albo "political fiction".
Już widzę, jak decydenci w TVP okładają się argumentami
przeciwko Niemenowi z obawy, ....
Takich zdań jak Stacha i tych wypowiedzianych w programach z Panią M. w
TV4 i TVN 24 nie sposób traktować poważnie.
Markovitz w swoim zacietrzewieniu bije na oślep ? Nie! To szczwany lis. Jestem święcie przekonany o tym, że posiada wiedzę o przyczynach nie wydawania dzieł Niemena. Znalazł sobie jeden punkt ataku, gdzie próbuje wylac swoje frustracje z powodu m.in. braku nowych wydań Niemena. Doskonale zna realia rynkowe. Dlaczego udaje ? Nie wiem może sam przed sobą odpowie, ja nie chcę usłyszec odpowiedzi !
Podział polityczny mediów jest tak oczywisty, że aż boli, wzrok i słuch! Korporacje nie wydają bo zwyczajnie nie zarobią wielkiej kasy, wolą np. jednosezonowych „artystów”, naśladowców, plastikowe utworki … Dlaczego np. Pomaton usunął płyty Niemena ze swojej kolekcji. Dlaczego TVP przeznaczyła znaczny budżet na kampanię-wybory prezydenckie. Kultura, Niemen … poczekają na …zatracenie! W tym roku niestety Niemena nie będzie. Niestety nie mogę ujawnic moich interlokutorów, którzy doskonale znają realia TVP.
Markovitz możesz moje posty traktowac (nie) poważnie, Twoja wola .
Wyrzuty/ zarzuty odnośnie korzysta z „pól golfowych’ są śmieszne

.
Nie jestem pełnomocnikiem Pani MN, ani jej obrońca są to tylko i wyłącznie moje opinie. Spadkobierczynie dokładają wiele starań . Przeczytajcie chocby artykuł w ŻW-wy z dn. 19.03.09 a dowiecie się jaki jest stosunek urzędników do sprawy Niemena.
Ewa napisała:”
Tylko tę pamięć trzeba podtrzymywać i to jest przede wszystkim zadanie spadkobierczyń, bo od nich najwięcej zależy. Niestety, panie jak na razie pracują cała wstecz. Zamiast współpracować z fanami, wolą z nimi walczyć. Zamiast same pomóc w ratowaniu domu w Wasiliszkach, wolą procesować się z ludźmi, którym zależy na stworzeniu muzeum Niemena. Zamiast płyt i książek mamy tylko jakieś mgliste obietnice. Redaktorzy nadający w radio nieznane nagrania Niemena zostali upomniani i skutecznie zniechęceni. Faridzie nie pozwala się śpiewać "Musica Magica"... Czy to wszystko ma służyć podtrzymaniu pamięci???”
Dlaczego tylko stawiasz zadanie Pani Małgorzacie w kwestii podtrzymania PAMIĘCI NIEMENA ...? A Ty , ja, Maciek, Markovitz i inni to co?
"Czekamy aż nam ktos cos da"! Nie wiem w jakich kategoriach odbierac wypowiedz Ewy: nieporozumienie, nie zrozumienie praw spadkobierczyń. To co jest zarzutem Ewy wobec Pani MN zasadzie uznaję jako dążenia do przestrzeganie prawa i elementarnych zasad kultury, interesu utrzymania właściwego wizerunku Niemena przez Panią MN.
Ewa w jednym z postów napisała, że „ślady Niemena zaczną się powoli zacierac” Jest to zdanie wyrwane z kontekstu, które było odpowiedzią na konkretne pytanie i skierowane do konkretnych osób, jest to przekłamanie, które wprowadza niepotrzebnie chaos.
Maciek napisał:”
Nie oszukujmy się, że można dziś odbudować popularność nagrań N ! Jest to niemożliwe bo starzy fani odchodzą, a na nowych przy takiej polityce TVP i PR … nie ma szans !!! Możemy się poklepywać po plecach ( w 10 osób na tym forum ) i udawać…”
Trudno się nie zgodzic.