W nawiązaniu do mojej wcześniejszej relacji z koncertu „ Wspomnienie o NIEMENIE” Jarka Królikowskiego pragnę uzupełnic o kilka istotnych, moim zdaniem , faktów.
Zapraszając wokalistę Jarka Królikowskiego poprosiłem o współorganizację koncertu Panią dyr.MCK-u Annę Mackowiak i Bożenę Konarowska -zajmująca się m.in. tego typu sprawami- o dołożenie starań w zakresie oświetlenia, nagłośnienia (Roman Pawlaczyk) plakaty itd. itp.
Koncert Jarka Królikowskiego traktuję jako jeden ze sposobów na PAMIĘTANIE O NIEMENIE.
Do wcześniejszych poszukiwań sposobów zaliczę pomysł na festiwal młodych talentów NIEMEN NON STOP a wcześniej SCENA NIEMENA –wieczory klubowe,które są kontynuowane.
NIEMEN jest znakomitym przykładem w jaki sposób ktoś zaczynający od wykonywania piosenek może na drodze rozwoju pracy nad sobą stac się twórcą ,Jarek Królikowski i jego płyta „Fantasmagoria a także występ młodziutkiej Kornelii Klimczuk, uczestniczki festiwalu NIEMEN NON STOP pozwala optymistycznie patrzec w przyszłośc. Przy czym widząc zadowolenie wykonawców i widzów muszę przyznac ,że i ja jestem zadowolony że PAMIĘC o Czesławie NIEMENIE jest żywa. Jarek Królikowski kształtował się wokalnie na utworach NIEMENA a na egzaminie wstępnym do szkoły muzycznej wykonał „DZIWNY JEST….”
Stały kontakt z Jarkiem pozwala mi na …podjęcie kolejnych prób zaprezentowania jego znakomitych interpretacji utworów NIEMENA jak i jego własnych
PS Już dziś mam pozytywną wiadomośc Jarek otrzyma zaproszenie do..Słupska

,już są prowdzone rozmowy.