Po niemal rocznej przerwie powrócił do notowania
TOP-30 dość oryginalny klip do utworu "
Dziwny jest ten świat" (mylnie datowany na 1979r.). Archiwalny teledysk z Niemenem w roli głównej (złożony z materiałów Leksykonu Polskiej Muzyki Rozrywkowej) trafił w 314. notowaniu na szóste miejsce notowania listy TOP-30 (nazywanej też TO LUBIĘ) w telewizji KPM.
W zestawie do głosowania TOP-30 są m.in.: zespół HEY z przyjaciółmi w piosence "Moja i Twoja nadzieja", zespół IRA z przyjaciółmi w songu "Wiara" (obydwa klipy z udziałem Niemena), Breakout ("Gdybyś kochał, hej"), Budka Suflera, Czerwone Gitary ("Nie spoczniemy"), Ewa Demarczyk ("Sur le Pont D'Avignon"), Halina Frąckowiak, Marek Grechuta ("Dni, których nie znamy" z braćmi Ścierańskimi i Markiem Bałatą), Kora i Maanam, Zbigniew Wodecki, Anna Jantar, Irena Jarocka i wielu innych wartych przypomnienia artystów.
Jak zauważył kiedyś Piotr Starzyński- tu naprawdę liczy się każdy głos (a głosować można codziennie).
Chcąc wybrać ulubione klipy wchodzimy na stronę i zaznaczamy 5 utworów, po czym zamykamy stronę bez zatwierdzania .
Link -> Kino Polska Muzyka (klik)
PS W kolejnym głosowaniu po mojej prośbie "Dziwny jest ten świat" przesunął się o jedno oczko w górę...
Notowanie TOP-30 można obejrzeć w niedzielę od godz.11 do godz.14, a powtórkę w piątki od godz.21 w TV KPM.