Najlepiej zadzwoń i zapytaj.
Niezbyt ineresuje mnie ten koncert ze wzgledu na jego wykonawców: NM, SS, JR.
Za to wybieram się do NFM na koncert zwycięzcy Eurowizji 2017. Salvador Sobral, bo o nim mowa, zrobił na mnie ogromne wrażenie. Kupiłem jego płytę.
Koncert odbędzie się w NFM 07.04.2019. Mam już bilety.
Andrzej Kolendo
Tytuł: Re: Festiwal Eurowizji
PostZamieszczono: sobota, 20 maja 2017, 10:11
Tadeusz pisze:
Cytuj:
Nie oglądałem tegorocznego festiwalu Eurowizji i dopiero teraz zapoznaję się z jego wynikami. Porównując piosenkę naszej reprezentantki i zwycięzcy festiwalu, muszę przyznać, że, niestety, nasza piosenka mniej mi się podoba. Natomiast Salvador Sobral zaprezentował bardzo dobrą piosenkę. Jedyne co mi się nie podobało w jego wykonaniu to ruch sceniczny. Piosenka naszej wokalistki była standardowa - takich jest tysiące - i polegała jedynie na umożliwieniu wokalistce wykazaniem się dobrym warsztatem wokalnym, co doskonale zrobiła, ale to jednak, jak się okazuje, za mało, aby osiągnąć sukces. Natomiast ( to jest moje zdanie) piosenka Portugalczyka zawierała pełną gamę uczuć, a przecież o to chyba w muzyce chodzi. Reasumując: kompozytorzy powinni jednak zwrócić uwagę na to, co komponują, nie powinni poddawać się trendom jakie kreuje komercja i przywrócić muzyce należną jej rolę. Większość dzisiejszych kompozycji prezentowanych w audycjach muzycznych na antenach radia określam jako "nierozróżnialne", ale za to zgodne z oczekiwaniami skomercjalizowanego rynku, co jednak prowadzi w ślepą uliczkę. Natomiast piosenka Portugalczyka zostaje w pamięci.
Pełna zgoda. Dodam jedynie, że poziom tegorocznej Eurowizji był zdecydowanie niższy od ubiegłorocznej. Rok temu mogliśmy posłuchać naprawdę niezłych utworów w adekwatnym wykonaniu. Teraz wszystko było takie letnie

Na tle innych nasza Kasia wypadła bardzo przyzwoicie - w mojej ocenie lepsze wykonanie niż sam utwór. Szkoda jedynie, że odniosła wcześniej jakąś kontuzję i musiała by zabandażowana - tym głębszy ukłon dla jej determinacji