Marku, o ile głos Kayah odtwarzany był równolegle z obrazem, o tyle usta Niemena wyprzedzały lub spóźniały się w porównaniu do tego, co słyszeliśmy. W każdym razie, czekałem cały wieczór na ten program i się nie rozczarowałem

Co do oryginału "Pieśni ocalenia", to jakiś czas temu byłem dosyć blisko uzyskania tego utworu w postaci audio, ale mój ślad się urwał. Może ktoś mnie uprzedził?

Kiedy już mi się uda do niego dotrzeć (w jakiejkolwiek jakości), nie omieszkam obwieścić tego na forum - chyba, że zdecyduję się poczekać do następnego zlotu, żeby móc cieszyć się radością innych podczas odtwarzania
*
*na tegorocznym zlocie strasznie się cieszyłem, kiedy mogłem zaprezentować zgromadzonym koncert dla niemieckiego radia, podczas którego wykonana została "Fermata"; nie spodziewałem się, że w naszym gronie są jeszcze osoby - fani starsi stażem ode mnie - którzy tego materiału nie słyszeli... jak to możliwe? Tutaj należy się nagana wszystkim, którzy te materiały posiadali...
Opiszę sytuację tym, których nie było 
Pierwszego bodaj wieczoru, późną godziną, gdy z Maćkiem znudzeni byliśmy powszechnie znanymi materiałami video z Czesławem, zaproponowaliśmy wysłuchanie ciekawszych nagrań audio. Początkowo ten pomysł nie wzbudził zainteresowania - ale po określeniu koncertu i jego zawartości, której mieliśmy wysłuchać, niektórzy zbliżyli się do głośników i oczekiwali w napięciu na...
o jakiś strop, skrzydło się w locie zazębia...

Emocje w trakcie i podziękowania już po zakończeniu koncertu były bezcenne - czułem wtedy ogromną radość, że sprawiłem innym tak wiele uciechy.