Już myślałem, iż ktoś się przestraszył tego, że zobaczymy zza kulis nogawkę artysty w kapeluszu ...
Ale nie!
Koncert "Premiery Opola'75 - w czwartek 15 listopada o 8.30 w TVP Kultura (oczywiście).
W środę 14 XI wracamy do "Premier"
Opola'78. Wśród wykonawców m.in.: Skaldowie dzielący się
zapachem łamanego chleba, Grażyna Łobaszewska w
Zwierciadle czasu, Andrzej Rosiewicz w spodniach na pijawki i z wielkim bębnem, śpiewającą o
zejściu ze sceny Teresa Haremza oraz Maryla Rodowicz w kompozycji Jacka Mikuły z tekstem Agnieszki Osieckiej - PŁACZMY RAZEM WROGU MÓJ...
P.S. Nie chcę mnożyć swych postów (i tak jest ich pod dostatkiem), ale w kwestii OPOLA powinienem chyba wyjaśnić, że Telewizja Polska zarejestrowała kiedyś wiele koncertów, które po montażu zostały zarchiwizowane i od kilku lat są pokazywane przez różne anteny TVP. Bywało, że z tych relacji usuwano występy Czesława Niemena (najbardziej karygodny przykład to przepadek koncertu Grupy Niemen z Opolu'72).
Z Opola'75 ocalał tylko zapis występu Niemena w koncercie "Mikrofon i ekran" (pewnie jeszcze go przypomni Kultura), natomiast duet wokalny z Marylą Rodowicz (:Premiery") prawdopodobnie ocalał tylko w wersji audio i to właśnie nagranie oczekuje na wydanie

17 XI edit // 10:41