chwilowe pisze:
Chciałbym i ja odkurzyć wspomnienia swoje. Otóż wspomnianą powyżej płytkę z piosenką Dziwny jest ten świat nabyłem już w 1964 roku czyli chyba rok po wydaniu. Nie pamiętam dokładnej daty ale pamiętam ten dzień jak dziś. Wiec mylisz się bogdanie. Skoryguj błąd i popraw na rok 1964. To jest data właściwa. (dzięki za taką pomoc!-przyp. BR.)
Chętnie przyjmę wszelkie uzupełnienia i poprawki, ale niech będą w miarę wiarygodne i mają pokrycie w faktach.
"Dziwny jest ten świat" w 1964 roku?
Na 3 (słownie trzy) lata przed jego nagraniem w 1967 roku?
Moja informacja była pomyłką, ale najwyżej o rok i tę datę mogę teoretycznie przyjąć za dobrą -
1967 rok.Ale wytłumacz mi proszę, jakim cudem ty, "chwilowe", nabyłeś nagranie z 1967 roku w roku 1964?
Toż to prawdziwy cud i to wcale nie z tych... mniemanych!
chwilowe pisze:
Teraz pytanie do innych piszących - czy w wiki też pisze bogdan tarajczak i czy ktoś go sprawdza? bo może również pisze coś o czym nie wie / podaje daty których nie pamięta?
Myślę , że pisze, dlatego naszym nadrzędnym i podrzędnym celem jest sprawdzanie.
Pisanie to bardzo delikatna i lepka materia niczym pajęczyna balansująca sinusoidalnie na wietrzyku.
Ale nie przejmuj się bogdanie.
Ależ "chwilowe" ja się nie przejmuję, bo
sprawdzanie (ale dotyczy to wszystkich i wszystkiego) to dobry sposób, aby ustalić prawdę i skorygować zauważone błędy.
Nikt nie jest Alfą i Omegą!
Czesław Wydrzycki też miał problemy z pisownią jego nazwiska - w Paryżu napisano
"Wydriscki", a na forum Niemen Aerolit moje przemianowano na
"tarajczak".
Chyba będę musiał coś z tym zrobić.
Może przymę pseudonim "NOTEĆ"?
Z Niemenowskim pozdrowieniem - Bóg zapłać - Bogdan Ratajczak.
Ps. Jeśli "chwilowe" masz odwagę mnie krytykować, pisz proszę pod swym nazwiskiem z otwartą przyłbicą, a nie kryj się za inicjałami, bo to trochę żałosne.
(*)