Darek Sieradzki pisze:
Dobrze, żeby nie trzymać w niepewności: forum zostaje, ...
no i nie wiadomo, czy zostaje otwarte, czy zamknięte...ale, jest możliwość korzystania
Darek Sieradzki pisze:
Żeby nie było tak wesoło - otwarta pozostaje kwestia moderacji, bo to musi być coś bardziej zdecydowanego niż do tej pory. Mam parę pomysłów, niestety pewną przeszkodą w ich realizacji są ograniczenia techniczne oprogramowania forum
Darku, żadne kombinacje i programy nie zastąpią konkretnego człowieka, który musi post przeczytać i ocenić jego drażliwość w stosunku do czułości odczytujących go osób, jeśli te będą sobie nadal próbować na wysuwanie ataków nie w kierunku treści, a osób.
Ja próbowałam tak robić nie mając innej możliwości i jak to Tadeusz określił z bezsilności konkretną perswazją i swoimi różnymi sposobami. A jeśli chodzi o Maćka, to żadna filozofia...po prostu chciałam go skompromitować Jego własnymi słowami...i tyle. Z tym, że zapewne nie byłoby to miłe wśród Jego środowiska. Ludzie mają poczucie oceny wartości wypowiedzi i z tego chciałam skorzystać

. Żadne groźby, żadna Alkaida...ani zamach Smoleński...
jedynie zwykła skarga...
Darek Sieradzki pisze:
Na pewno możemy się w tej chwili zastanowić nad dwoma sprawami:
1) czy aktualny regulamin forum jest jasny, odpowiedni i wystarczający;
Darku, dla ludzi ze zdrowym kręgosłupem moralnym jest on nawet zbędny, jak tabliczka na trawniku "Nie deptać zieleni"
natomiast dla chorego zęba jest borowanie, czyli usuwanie części zbutwiałych, albo usunięcie...w zależności od skuteczności wpływu na ból...
Darek Sieradzki pisze:
2) czy nie powinniśmy poszerzyć grona moderatorów (w tej chwili cała ta kwestia leży na barkach dwóch osób).
DS
Nie oszukujmy się, szefie, że od dawna wpadałeś tu tylko na telefon...
a i tak cały ciężar spadał na demokrację 3:2, czy komuś zamknąć usta bananem,
czy czekać na dalsze ekscesy...
stąd dalsze problemy narastały jak pleśń na dżemie...
Więc mowa musi być krótka i jak dla mnie wystarczyłby jeden konkretny moderator, jednakże problem jest w tym, że trzeba by było siedzieć przed kompem non stop i wszystko czytać na bieżąco,
albo puszczać po zatwierdzeniu. A to za free, niestety ciężka sprawa.
Więc jak już Tadeusz napisał, teraz będzie na pewno więcej wyważonych słów odnośnie innych użytkowników i racji politycznych.
Natomiast mam nadzieję, że nie odbije się to na samym Czesławie Niemenie.
Więc jakby nie patrzeć, to oczywiście trzecia osoba do moderowania jest niezbędna
i znając UCZCIWOŚĆ i dobre intencje moderatorki Ewy, uważam,
że powinna mieć całkowitą władzę do możliwości decydowania, co z tym fantem zrobić,
bez żadnych demokratycznych większości głosów, bo nic się tym jak dotychczas dobrego nie uzyskało, a dziadostwo sobie w tym czasie szalało.
Na pewno moderatorami powinny być osoby śledzące tematy, a nie takie, co wpadną od czasu do czasu i odruchowo wyleją dziecko z kąpielą.
Kombinuj więc szefie dalej...