Brawo Piotrze - tak trzymać ! (Tylko aby nie puszczaj nic z winyli)
StachTadeusz(...)Tymczasem, jeżeli nie jesteś w stanie nic zrobić - a nie jesteś ! - to daj sobie na wstrzymanie.
Zauważ, że na dziesiątki głosów, Twój jest odosobniony.
– Jaki z tego wniosek?
- Na pewno nie taki, że tych kilkudziesięciu ma „nierówno pod sufitem”!
...
większość , nie znaczy absolutnie, że mają obligatoryjnie ...rację !
Absolutnie
NIE.
Rację ma tylko Stach i powoływane przez Niego co drugi post Panie-Spadkobierczynie.
Zaiste w wielce oryginalny sposób przybliżają dorobek twórczy Niemena bez edycji niepublikowanych nagrań ...
Dodatkowy aplauz budzi regularnie zgłaszany sprzeciw wobec różnych spontanicznych form upamiętnienia : czy to gwiazda na Alei w Opolu, czy inicjatywa zbiórki na Dom w St.Wasiliszkach, czy wreszcie emitowana późną porą audycja radiowa, w której usłyszeć można coś mniej znanego - zwykle spodziewać się można od Pań budującego słowa :
NIE.
Przeto i ja zaczynam odczuwać dyskomfort na działania popularyzatorskie T.Sklińskiego -człowieka, który nie tylko zgromadził mnóstwo pamiątek, ale na dodatek udostępnił je Paniom w albumie zawierającym spisy płyt, nagrań , koncertów, programów tv ( gdyby Panie chciały zrobić to same zajęłoby to ok.30 lat). Ów Nieborak zamieścił też w książce zdjęcie Rodziców Artysty, czym wywołał takie zgorszenie, że od czasu premiery DYSKOGRAFii otwieram ją nocą lub jak nikt nie widzi i opuszczam tę stronę ...
A teraz jeszcze te audycje w RDC : toż znów było słychać trzaski winylowej plyty ! I co teraz ? Wizerunek mojego ulubionego Artysty legł w gruzach ..
Panie Tadeuszu powiedz pan wreszcie Panom z RDC :
niech te stare płyty i taśmy radiowe zamkną na cztery spusty w piwnicznych magazynach.
I niech o nich zapomną.
Tak będzie lepiej dla Wszystkich...
Poważ
nie.
Stanisławie - czy teraz podzielasz moje zdanie ?
P>S>
Stachu- jeśli TAK- to po prostu nic
nie pisz
P>S>bis
Niech wreszcie Panie same coś zaproponują , niech
coś zrobią - dziesięć razy przeproszę za swój sarkazm.