Co do oburzenia w sprawie mojej kwestii o Google - nie chodziło mi o to, by nie zgłębiać wiedzy geograficznej (wiadomo, że nie każdy ma szansę pojechać tam, gdzie chciałby pojechać...). Chodziło mi o to, że aby coś dokładnie wiedzieć, trzeba to sprawdzić u źródła.
Chciałbym wiedziec z jaką grupą osób, bądz nie, identyfikujesz się?Kogo reprezenujesz ?
To pytanie charakterystyczne dla tego i nie tylko tego forum, to również charakterystyczne dla polityki w naszym kraju - nie jest ważne co robisz, ważne jest kogo reprezentujesz i z kim się utożsamiasz...
Tak więc dla ciekawych - reprezentuję siebie, a popieram tych, którzy zamiast bić pianę próbują zrobić coś konkretnego.
W tym kontekście mogę powiedzieć, że doceniam działania Stanisława Cejrowskiego, jego wizyty "u źródeł", ale w sprawie tytułowego dla tej części forum domu Wydrzyckich, jak wszystkie prywatne osoby z tej strony granicy, nic na razie nie zdziała, nawet z błogosławieństwem rodziny.
Na tym forum zarejestrowało się już podobno 100 osób, które interesują się twórczością i osobą Czesława Niemena...
Dobrze by było, żeby chociaż część z tych fanów, a szczególnie ci podróżujący i związani z mediami poruszyli wszelkie znajomości w kraju i za granicą, by ustalić
fakty dotyczące dorobku Artysty, bo nadal jest jeszcze sporo niepotwierdzonych przekazów i domysłów. Wówczas będą się mogli podzielić na tym forum swoimi odkryciami...
Trudno dotrzeć do źródeł, stąd takie ustalenia nie są sprawą łatwą, o czym przekonali się zapaleńcy z TVP Kultura. Wydobyli koncert z Finlandii, próbowali szukać we Włoszech.. Podziwiam ich zapał i wytrwałość i liczę, że wreszcie kiedyś wydadzą choć pojedyncze DVD z tych pierwotnie siedmiu planowanych.
Podziwiam również zapał radiowców, którzy odkurzają i wydają kolejne nagrania...
Wracając do domu w Starych Wasiliszkach - naprawdę poczekajmy na negocjacje polsko-białoruskie na szczeblu oficjalnym. Jeśli coś się ruszy, jak sensownie ktoś napisał na początku tej działki forum, można będzie zacząć organizować fundusze i pamiątki...
Wspomniałem, że cenię konkrety, stąd nie będę się wdawał w puste dyskusje...
Jeśli będę miał jakieś potwierdzone informacje wrzucę je na stronę.
Pozdrawiam wszystkich...
Post scriptum: Acha... Jakie mam cele? To chyba proste... zrobić coś, by pomóc zachować jak najwięcej z tego co pozostało po Czesławie Niemenie...