Wygląda na to, że słowo ciałem się staje!
Nareszcie! Chciałoby się powiedzieć i przyklasnąć tym informacjom.
ZAPOWIEDŹ POLSKIEGO RADIA
Pytanie nadal brzmi - czy będą to nagrania z Jazz Jamboree 1970 z muzyką w wykonaniu NIEMEN ENIGMATIC, czy z JJ'72 GRUPY NIEMEN z muzyką Krzysztofa Komedy?
A może chodzi o koncert w ramach JJ'75 - NIEMEN AEROLIT (+ duet z Helmutem Nadolskim)?
Biorąc pod uwagę, że wszystkie wymienione koncerty są zarejestrowane i to w zupełnie dobrej jakości - Polskie Radio - mogłoby pokusić się o trzypłytowy album (bo warto byłoby przy tej okazji dodać i materiał z JJ'86, podczas którego Niemen wystąpił z Michałem Urbaniakiem i Wojciechem Karolakiem.
Ale to chyba życzenia na wyrost?
(*)
Nareszcie! Chciałoby się powiedzieć i przyklasnąć tym informacjom.
ZAPOWIEDŹ POLSKIEGO RADIA
Radiowa Agencja Fonograficzna przygotowuje kontynuacje swoich serii wydawniczych, m.in. "Z archiwum polskiego radia" - niepublikowanych dotąd nagrań polskich wykonawców.
Zupełną nowością będzie seria "Jazz Jamboree" - w przygotowaniu są obecnie nagrania Czesława Niemena, grup Jazz Carriers i Krzak.
Pytanie nadal brzmi - czy będą to nagrania z Jazz Jamboree 1970 z muzyką w wykonaniu NIEMEN ENIGMATIC, czy z JJ'72 GRUPY NIEMEN z muzyką Krzysztofa Komedy?
A może chodzi o koncert w ramach JJ'75 - NIEMEN AEROLIT (+ duet z Helmutem Nadolskim)?
Biorąc pod uwagę, że wszystkie wymienione koncerty są zarejestrowane i to w zupełnie dobrej jakości - Polskie Radio - mogłoby pokusić się o trzypłytowy album (bo warto byłoby przy tej okazji dodać i materiał z JJ'86, podczas którego Niemen wystąpił z Michałem Urbaniakiem i Wojciechem Karolakiem.
Ale to chyba życzenia na wyrost?
(*)