Myślę, że strona ta stała się naszym małym podwórkiem, gdzie spotykamy się w wolnych chwilach. I tak jak dzieci na podwórku, czasami się kłócimy ale najczęsciej przyjaźnimy. Jest nam na nim chyba dobrze.
,,,,,,,,,,o taką (takie) wypowiedzi mi idzie ,proszę o inne głosy,to pozwala mi .....wracać na Ziemię,dziękuję A przepraszam - o co chodzi ? Co byś chciał załatwić listem do TVP, czy PR ?
Czy masz Stanisławie świadomość , że w jedynym paśmie, które w bardzo sensowny sposób prezentuje programy o tematyce kulturalnej od marca br. nie było miesiąca bez programów z Niemenem ?
Na emisję w listopadzie i w grudniu czekają kolejne dwa programy sprzed lat ...
Czy nie Ty pisałeś o tym, jak Ci się podobała 3-godzinna audycja w Polskim Radio ? Od października w czwartki rusza cotygodniowa audycja D.Michalskiego w RDC .
Zatem- czego jeszcze oczekujesz od tych Instytucji wiedząc, że nie zanosi się w najblizszym czasie na żadną akcję promocyjną związaną z wydaniem płyty Niemena ?
Napisać ... ale po co ?
Żeby nie puszczali Ich Troje ?
Żeby puszczali Niemena na TVP1 między Klanem, teleturniejem a thrillerem z panią Renatką B. ?
Nie lepiej to skupić wysiłki na działaniach wokół festiwalu ..?
Co byś chciał załatwić listem do TVP, czy PR ?
Czy masz Stanisławie świadomość , że w jedynym paśmie, które w bardzo sensowny sposób prezentuje programy o tematyce kulturalnej od marca br. nie było miesiąca bez programów z Niemenem ?
Żeby puszczali Niemena na TVP1 między Klanem, teleturniejem a thrillerem z panią Renatką B. ?
http://www.cejrowski.com/forum/index.ph ... 39b1ee114eNa internecie rowniez znalazlem kilka wypowiedzi, pod ktorymi sie nie podpisuje i niekoniecznie je pochwalam, ale ktore oddaja ducha grechutowych koncertow, zwlaszcza tych po lokomotywie:
Zreszta temat pijactwa nie ma bezposredniego zwiazku z przyczynami dla ktorych nie przepadam za piosenkowymi tworkami (...). Bardzo cenie muzyke rozmaitych pijakow i narkomanow itd. ...
Bardzo cenie muzyke rozmaitych pijakow i narkomanow itd. ...
Chciałem zapytać: czy to już wszystko jedno, co się tu wypisuje ?
. nie wymagacie okreslenia płci dlatego nie określam swojego statusu seksualnego
Takie maski , droga EWO, czasami wpływają dobrze na uczciwośc wypowiedzi.
Elektorat Czesława to wielokrotnie ludzie skryci a nawet bym powiedział ludzie cierpiący.
w tym punkcie ponieważ jestem nowym lub nową uczestniczkąZapiszę się
udam się do psychiatry i zwrócę się o pomoc, żebym mogła/mógł ocenic stan własnego umyslu .
O wynikach powiadomię na forum / tak zwyczajnie
Coraz bardziej dziwne posty przychodzi TU czytać...
Moim zdaniem - fani mogą funkcjonować także bez konieczności zamieszczania bzdur na forum.
To, co TU się dzieje od jakiegoś czasu to naprawdę spore przegięcie...
Żadne prawidła nie nakazują tolerowania TU bezsensownych postów i ich namolnych autorów.
Nawet jeśli w ocenie Moderatorów są to prawdziwi fani.
Gitarro tylko zbyt gorliwie chciał zaprezentować nam dzieło swoje i Jarka.
Jeśli chodzi o gitarro, to już wczoraj dostał ostrzeżenie, żeby nie zamieszczał bzdur.
Łykowaty też dostanie, jeśli dalej będzie robił sobie idiotyczne żarty i nie określi jednoznacznie swojej płci.
Są to posty jedynie natury osobistej, zbędne tu w tym miejscu, ale nie wymagające naszego zastanawiania się nad tym co za nimi się kryje i w jakim celu są pisane.
To jest kpina z Userów a nie posty "natury osobistej".
posty uważam nadal są natury osobistej, choćby dlatego tylko, że wystawiają świadectwo ich autorowi. Mówią o autorze, o jego kondycji psychicznej.
Szkoda, że nie wspierałeś nas wówczas, gdy staraliśmy się uporać nie tylko z bezsensownymi postami i ich autorem, ale przede wszystkim z nieuczciwymi postami, pisanymi z premedytacją (a nie w amoku) i wymierzonymi w wizerunek Artysty wokół którego TU się zgromadziliśmy.
Gasket został usunięty z forum. Czy to dobrze, czy źle, nie mam pojęcia. Moje prywatne zdanie o Gaskecie: od pewnego czasu pisał z sensem i to bardzo z sensem.
Chodzi mi o treść postów.
A ta po prostu urąga pamięci Artysty wokół którego TU się zgromadziliśmy ...
PS. Zaraz wpadnie Piotr.
Szkoda, że mieszkacie tak daleko i nie możecie wpaść na jubileuszową imprezę.
Nie doceniasz mnie Ewo, już dojeżdżam do Trójmiasta, zaraz będę.
Od dłuższego czasu coraz....
Szkoda, że niektórzy wolą na nas patrzeć z góry...
Od dłuższego czasu coraz rzadziej zaglądam na forum
pisać też mi się specjalnie nie chce a prostowanie odkrywanego przez niektórych odkrytego świata całkowicie mi nie leży...
Bawcie się zatem dobrze... gdy będę miał coś do napisania, to napiszę...
Gdy coś będziecie mieli do mnie - mailujcie lub dzwońcie...
Ed
Zapewniam Cię, że niczego nam nie brakuje, bawimy się jak umiemy i to całkiem nieżle!.
Zaraz będzie na liczniku 8 0 0
Co nam zaserwujesz na Swój jubileusz?
Może tradycyjnie jakiś wierszyk?
Tadeuszu, gratuluję jubileuszu!
... tylko "oficjalne".
A Ty zdążysz do niedzieli z 1800 postem?
Te piosenki od lat można usłyszeć na antenie Polskiego Radia - także tytuły znane z płyty "Rusische Lieder" , więc w czym problem ?
W jednym z tematów Bogdan Ratajczak składa mi gratulacje za ... półtysięczny post. Wiedz o tym ,że jakis czas temu pisywałem tu jako stan.i.sław N.AE. i pod tym ni(c)ki(e)m wystukałem 344 posty.
(...) nie po to piszę aby ...bił licznik.Proszę o prawidłowe odebranie mojej intencji,bo wiem ,że chce dobrze a wyjdzie ...jak zawsze.
DRAŻNI MNIE ZAPIS "WYDRUKI CYFROWE BRZMI TO OKROPNIE !!! Przypomina mi to bezduszne ... paragony drukowane w ...sklepie żelaznym, gdzie właśnie słychac bylo...zgrzyt.
DRAŻNI MNIE ZAPIS "WYDRUKI CYFROWE BRZMI TO OKROPNIE !!! Przypomina mi to bezduszne ... paragony drukowane w ...sklepie żelaznym, gdzie właśnie słychac bylo...zgrzyt.
Stachu, gdybyś słuchał tej audycji, to wiedziałbyś, że Niemen sam używał nazwy "wydruki cyfrowe" na określenie swoich prac.
Ewo niepotrzebnie zmieniłem swoje posty,dlatego posłużyłem się Twoim cytatem . Z audycji wynika jasno,że to M.Horodyński i D.Truszczak mówią o "wydrukach cyfrowych". Niemen NIC TAKIEGO NIE MÓWI! I to jest dla mnie ważne.
Jeśli kiedykolwiek trafisz na wywiad o ktorym wspominasz i przedstawisz, że tak powiedział ... wówczas uwierzę M.Hołyńskiemu.
W 1. zapisie dokonanym przez Ewę , sugeruje ona ,że wszystkiemu ja jestem winien, bzdura . Jest to manipulacja , mijanie sie z prawdą, delikatnie mówiąc...
...szkoda, że tych zapędów kolega Stach nie pohamował, gdy w jednym zdaniu bez pardonu osądził reżysera filmu "Sukces"...
To pożegnanie z Forum N.AE. to zapowiedź oddechu, przerwy, wyciszenia. Zamknięcie rozdziału. Nieprędko odezwę się znowu. Mam wielką Nadzieję, że nie zawiodę tych, których w tej chwili zostawiam. (...) Żegnam się z ... dotychczasowym obcowaniem na forum. Pożegnanie jest zapowiedzią nowych wyzwań, które potrzebują czasu.
od-wal się!Znajdz sobie bliższą "rodzinę". To ,że mielismy wspólnych przodków (Adama i Ewę) ... Amen.
Kretyńskie posty na PW będę prezentował na forum.
Wątek wiadomości: Nasze podwórko
Od:Stach
Wysłano:Śr lip 22, 2009 17:14
Do:ratajczak bogdan
Wiadomość:
Boże , jaki ty jesteś "genialny.".. wentyluj dalej
Nie dość, że ostatnio czepiasz się go niemal w każdym poście (za co zresztą dostałeś upomnienie), piszesz o nim per "osoba", a teraz jeszcze (nie po raz pierwszy zresztą) ujawniasz prywatną korespondencję. I to według Ciebie jest OK?
Jakoś trudno mi uwierzyć, żeby ktoś bez powodu pisał do drugiej osoby obraźliwe PW.
Jeżeli ktoś w "otwartej", forumowej dyskusji nie ma silnch [lub żadnych] argumentów, a w zamian ucieka się do haniebnych, niegodnych, podłych i aż wołających do najostrzejszego napiętnowania chwytów, polegających na obrażaniu drugiej osoby poprzez tzw. PW (...)
Bogdan,
Swoje animozje ze Stachem załatwiaj poza forum
Na forum powinniśmy dyskutować o Niemenie, a nie o postawie moralnej Stacha, Bogdana czy kogokolwiek.
Widzę, że próbujesz teraz zbagatelizować swoje jawne ataki na Stacha, nazywając je "otwartymi forumowymi dyskusjami". Nie przyjmuję takiego tłumaczenia i uważam, że bardzo dobrze, że Stach postanowił nie odpowiadać na te zaczepki na forum, tylko na PW.
"Nasze podwórko" to wątek, który po to, między innymi, został stworzony, aby tego typu problemy, jak zakłamana postawa etyczno-moralna (kogokolwiek), była rozważana w pełnym świetle i głośno komentowana, a przynajmnie poddana pod rozwagę każdego uczestnika, biorącego aktywny (lub bierny) udział w życiu forum.
Niemen był wyznawcą pewnych, nieprzemijających wartości i jeżeli chcemy poważnie rozmawiać o nim, na dodatek w duchu jego myśli, trzeba ten kościec moralnej postawy userów kształtować.
"Zawsze też zazdrościłem kobietom, że mogą się ubierać kolorowo i lekko.
Chociaż nie jestem - rzecz jasna - kobietą. Ani żadna inną jeszcze płcią.
Jestem najzupełniej normalny."
Przeczytałem wszystko bardzo dokładnie. Nie będę pisał ani na swój ani na Bogdana temat, gdyż byłoby to subiektywne.
.. jak pisze Art na " lepszy sygnał". No i zrealizował historyjkę. Pazerność fana sbb przekroczyła granice
Z Gasketem toczyłem potyczki i zwracałem się na forum do jedynego wówczas moderatora o reakcję, gdy Wy chowaliście głowę w piasek.
Szkoda, że nie wspierałeś nas wówczas, gdy staraliśmy się uporać nie tylko z bezsensownymi postami i ich autorem, ale przede wszystkim z nieuczciwymi postami, pisanymi z premedytacją (a nie w amoku) i wymierzonymi w wizerunek Artysty wokół którego TU się zgromadziliśmy.
Zresztą obaj dają się podprowadzać jak dzieci w przedszkolu. ( Admini - wg mnie)
Cóż, admini są po prostu ludźmi (zbyt) gołębiego serca, nie starają się kierować uprzedzeniami wobec innych i uważają, że każdy powinien mieć szansę na poprawę.
A przynajmniej ja tak uważam (Ewa ma pełne prawo poprzeć lub nie moje zdanie ).
O ile dobrze zrozumiałem, to znana Pani rozważa wycofanie pretensji skierowanych do starszych panów prowadzących okazjonalnie wspominkowe imprezy w kraju i dla Polonusów.
http://www.sbb-band.plO koncertach? Na oficjalnej stronie SBB:
tutaj to jest elita, większość fanów Czesława nie ma pojęcia o istnieniu takiego forum, warto by go udosotepnić dalej