Niemen Aerolit

Archiwum forum fanów Czesława Niemena

Czy wiesz o tym, że

Komentarze dotyczące działania forum i nieoficjalnej strony Czesława Niemena. Opinie, uwagi, sugestie...

Walecznych tysiąc... 2004-10-07 - 2008-03-23 roman 7 2077
roman
2004-10-07 09:11:15
Tysięczny post to mały jubileusz... Z tej okazji kilka uwag ogólnych. W porównaniu z innymi forami o podobnym charakterze nasze wyróżnia się B. DUŻĄ ilością postów w stosunku do liczby zarejestrowanych członków. "Okresy ciszy" nie powinny nas specjalnie martwić: każdy ma swoje życie i swoje zajęcia (nieraz b. absorbujące) trudno więc, by dporośli z reguły ludzie, mający pracę i obowiązki, wysiadywali godzinami przed monitorem prowadząc dyskusje o niczym. Gdy dzieje się coś rzeczywiście ważnego i ciekawego - z reguły ma to swoje odzwierciedlenie. Niepokoi natomiast "martwota" samej strony, brak konwersji ze starej wersji pewnych podstron, nie wyeliminowanie błedów, choćby tak rażąco widocznych jak "Człowiek jam niewIdzięczny" w linku na stronie głównej, brak aktualizacji "imprezowych" itd. Miejmy nadzieję, że to tylko chwilowe osłabienie chęci i woli... Być może impulsem do jakościowego rozwoju strony stałaby się jej OFICJALIZACJA, tzn. uznanie przez spadkobierców Cz. N., że jest to zaczątek OFICJALNEJ strony Jemu poświęconej. TO JEST MOŻLIWE... A tak poza tym - mniej narzekania i malkontenctwa, a więcej wkładu - choćby na FTP, który ostatnio stoi w miejscu. Czyżbyśmy mieli do czynienia z egoistycznym rodzajem kolekcjonerstwa, pt. "mam ale nie dam"?
A więc powodzenia i życzenia wytrwałości, zarówno Sznownemu Administratorowi, jak i nam wszystkim... Niech N. będzie nadal duchem z nami!
Ed
2004-10-08 10:40:36
Odnośnie aktualizacji i wprowadzania nowych rzeczy na samej stronie :N:-a. Dużo zależy od osoby, ktora coś ma do przekazania i chciałaby to zrobić - zatem wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłoby umieszczenie chociaż fragmentu któregoś rozdziału MONOGRAFII, o co proszę w tym momencie Romana - chyba że są jakieś przeciwwskazania, o których w tej chwili nie wiem. Mam również nadzieję, że fragmenty pozostałych pozycji uda się w niedługim czasie zamieścić, przez co sama strona zyskałaby na atrakcyjności.
Darek Sieradzki
2004-10-27 09:38:05
Witajcie!
romanNiepokoi natomiast "martwota" samej strony, brak konwersji ze starej wersji pewnych podstron, nie wyeliminowanie błedów, choćby tak rażąco widocznych jak "Człowiek jam niewIdzięczny" w linku na stronie głównej, brak aktualizacji "imprezowych" itd. Miejmy nadzieję, że to tylko chwilowe osłabienie chęci i woli...

:oops:

Cóż, taka jest niestety prawda na dzień dzisiejszy - nie znajduję wystarczająco dużo czasu, żeby samodzielnie zajmować się stroną, aktualizować ją i uzupełniać dane. Mam nadzieję, że forum chociaż częściowo to rekompensuje, ale zdaję sobie tez sprawę, że samo forum nie wystarczy na dłuższą metę.

Bardzo bym chciał, żebyśmy się wszyscy zastanowili co można z tym faktem zrobić. Być może ochotnicy / podział pracy?

Już dziś strona ma mechanizmy pozwalające na zdalne zarządzanie znaczną częścia jej zawartości, przez rozmaite formularze (aczkolwiek dosyć prymitywne, pisane wyłącznie na moje potrzeby), tak więc wchodzi w grę nawet stworzenie grupy zaufanych "administratorów" którzy mogliby zdalnie edytować jej zawartość.

Gdyby to nie wystarczyło mogę przysiąść i napisać nowe, lepsze oprogramowanie, bardziej nastawione na zdalne zarządzanie treścią... Być może to byłoby dobre rozwiązanie - przy okazji możnaby sie od razu zastanowić jak ma wyglądać strona Niemena (jakie działy, jaka funkcjonalność, jaki układ, co jest najpilniejsze, co może poczekać itd...).

Czekam na wasze głosy, jakąś burzę mózgów, cokolwiek ;) Bo sam czuję się już trochę w tym temacie zagubiony.
bitels
2004-10-28 10:57:46
A może dział W poszukiwaniu źródła mógłby zostać odblokowany tj. aby każdy miał możliwość dodania do niego jakiegoś artykułu prasowego ? Każdy coś chyba ma w swoich zbiorach.....
Markovitz
2005-09-20 19:40:11
Romanie ! Czemu się ociągasz z tym 100-ym postem, ręce wsunąwszy .. do kieszeni ..?

Matta dotyczy ta sama uwaga, ale On jest usprawiedliwiony- ciągle jeszcze szuka grzebienia w nagraniach Niemena i nie może napisać setnego... nieuczesany :twisted:
matt
2005-09-24 11:27:47
Markovitz
Matta dotyczy ta sama uwaga, ale On jest usprawiedliwiony- ciągle jeszcze szuka grzebienia w nagraniach Niemena i nie może napisać setnego... nieuczesany :twisted:

grzebyk zostal odnaleziony :D
http://www.venco.com.pl/~dsier/Niemen/f ... &start=225

w sumie wymienilismy wspolnie 3 utwory "z grzebykiem" a moze jest wiecej? - pierwsi na pewno odpowiedza nieuczesani :wink: , jako ze oni wciaz pewnie szukaja. czy sie myle... :?:
Markovitz
2008-03-22 21:37:52
Spojrzałem na licznik forum i lekko się zdziwiłem - już tysiąc tematów poruszyliśmy, w tym jeden Co dalej ?- wciąż odbijany postami i listami o ściany niemenowego świata. :?

Od czasu jak Roman odnotował tysięczny post przybyło ich niemal.. trzynaście tysięcy, zaś samą stronę zastąpiło Wiki - co uważam za znakomity pomysł.

Znacznie poszerzyła się paleta tematów i nie piszemy już wyłącznie o Niemenie. Może przydałoby się podform na opis muzyki takich zespołów jak SBB, KRZAK i Laborka ?

Niektórzy pokazują się rzadziej, a niektórzy wcale... Szkoda, bo wzbogacali dyskusję o własne spojrzenie, a innych forów dyskusyjnych traktujących o twórczości Niemena póki co - nie ma.
Piotr Starzyński
2008-03-23 09:33:54
Gratulacje, Markovitzu, WIELKIE, za 2100 postów- cóż za aktywność, merytoryczność i często...trafność nie zawsze najłagodniejszych wypowiedzi. :wink: :)
Przejdź na: główną stronę z listą forów | listę wpisów z Czy wiesz o tym, że | górę strony