User Migaweczka w innym wątkuTadeusz Ed
W kulturze przyszłych pokoleń bedzie miejsce dla Pendereckiego, Lutosławskiego, Byrda, Bacewicz, Maksymiuka...
A szkoda ! Amerykańska muzyka rozrywkowa ma swoich niezapomnianych…, nasza niestety nie będzie miała.
A skąd ta pewność, że nasza ... nie będzie miała ?
... to może być Grechuta, Kabaret Starszych Panów, Klenczon, Czerwone Gitary, Szczepanik czy SBB. Przykłady można mnożyć w nieskończoność (...)
Nie traćmy czasu i energii na sprawy, których nie jesteśmy w stanie zmienić na siłę. Być może czas sam je zmodyfikuje
To jest kierunek rozumowania, który bardzo do mnie przemawia, bo przecież oprócz muzyki, o której wiecie i mnie zachwyca spora część twórczości Mikołaja H. Góreckiego, Krzysztofa Komedy, a za sprawą Włodzimierza Kleszcza także czerpiącej z folkowego źródła Kapeli ze Wsi Warszawa.
Proponuję zatem - zajmijcie się tu dyskusją o Grechucie, o Kapeli, o folku, jazzie i rocku .
Warto też byłoby użyczyć trochę miejsca SBB, które chwilowo nie ma własnego forum...
Można do woli pisać krytycznie o audycjach redaktorów Gaszyńskiego, Kaczkowskiego, Kleszcza
Można pisać o wszystkich aspektach poezji, muzyki i w ogóle kultury.
W desperacji można nawet sięgnąć głębiej - do przedstawień Kantora i Sceny Leszka Mądzika.
Dyskutujcie tu o wszystkim i Wszystkich .. tylko nie o Niemenie !
To Was ochroni przed nieprzyjemnościami.
Już żaden redaktor- desperat poświęcający nocną audycję Niemenowi nie może liczyć, że spotka się to z pobłażaniem Osoby, którą przez te wszystkie lata uważaliśmy za
Serdeczną Muzę.
Tymczasem dotarło do przepełnionego pasją Redaktora, że nie powinien prezentować -cytuję-
żadnych "brudnych" nagrań, nawet radiowych.
Na pocieszenie dodam, że ten marazm może być jednak - tak jak to się teraz dzieje- przerywany wywiadami pełnymi zapewnień i rozterek
oraz imprezami
ku czci, o których zapomnimy nazajutrz.
Przepraszam Was bardzo, że akurat w tym Dniu piszę tak gorzkie słowa, ale naprawdę nie mogę milczeć, gdy nieprzyjemności dotykają Redaktora oddanego tak sercem, jak i duszą sprawie popularyzowania Muzyki NAE w Jej pełnym spectrum a nie tylko w wyznaczanych nam namiastkach.
Wczoraj roztrzęsiony Autor Dyskografii powiadomił mnie, że Redaktorowi Kleszczowi bardzo mogą zaszkodzić zastrzeżenia dotyczące muzycznej zawartości tej nocnej audycji ... To mnie zdumiało.
Nie chcę po takim
dictum więcej wypowiadać się na forum.
Nie chcę wypowiadać się, bo to co wyszłoby spod klawiatury już na pewno nie jest tym, czego życzyłby sobie
...