Dziś o godz.15.30 (prawdopodobnie )
Po-ZDROWIE-nia
Po-ZDROWIE-nia
Kto wie, czemu nie było?
Kto wie, czemu nie było?
Przypominam!
Za 22 minuty"Klucze"
zestaw utworów z różnych programów i koncertów (moim zdaniem jeden z najlepszych w polskiej telewizji)
We wtorek 18.09 godz. 22,45 (powtórka 20.09 godz.13.45) koncert C.Niemena w Operze Leśnej w Sopocie.
Przepotwornie żałuję, że nigdy nie słyszałem Go na żywo
Już widzę oburzenie zagorzałych fanów, ale naprawdę ( niestety dostrzegam to dziś... pewnie to starczy sceptycyzm ) trudno nazwać koncertem... muzykę i śpiew nagrane na dyskietki i odtworzone w sali. Niestety te samodzielne koncerty CN to gra z playbacku
Z biegiem czasu dochodzę jeszcze do jednego wniosku: ta samodzielność Niemena zaowocowała pewną monotonią jego twórczości, a w końcu stagnacją; całe lata odgrywał na koncertach te same nuemry, wielokrotnie je przaranżowywał marnując w ten spsób czas, zamiast tworzyć nowe.
- "Dziwny..." - kilka wersji
- "Jednego serca" - kilka wersji
- " Pielgrzym" - ze dwadzieścia wersji
- "........."
Po co to wszystkio?!
Zasłanianie się perfekcjonizmem (ciągłe poszukiwanie ideału) zupełnie mnie nie przekonuje.
Napisałeś to... czego ja się bałem napisać
Tak, napisałem, a teraz będę się bał pojechać na zlot
Pojadę na zlot miłośników Skaldów
...podaruję Ci koncert, którego...
Tadeusz, zrobiliśmy dziś niezłą statystykę forum
Więc, faktycznie lepiej w Bieszczady z sympatycznymi braćmi Andrzejem i Jackiem gonić króliczka, i zapomnieć o zgorzkniałej wdowie.
I na koniec jeszcze jedna refleksja.
-Wątek ten - "Niemen w TVP Polonia" - pokazuje też jak ubogi jest materiał filmowy dotyczący Niemena.